Мох у косметиці ФОРУМ КРАСИ Німеччина
Мохи важливі, оскільки вони зв’язують більше СО2, ніж будь-яке дерево у світі. Зелений мох все ще дуже незвичний в косметиці. Досить підстав, щоб уважніше розглянути його універсальні властивості та застосування.

Екстракт моху в косметиці
В експерименті на 3D-моделі шкіри було показано, що пристосованість і міцність моху можна використовувати для шкіри. Відновлену шкіру обробляли 1-відсотковим екстрактом моху, а потім піддавали кліматичному стресу. Вони імітували чергування спекотної та вологої літньої погоди 40 градусів Цельсія та 80 відсотків відносної вологості та холоду, сухого зимового повітря 10 градусів Цельсія та 40 відсотків вологості. Ці умови підтримували протягом 30 хвилин кожного разу, і це повторювали три рази протягом 36 годин.
Результат: екстракт моху підтримував клітинні ядра клітин шкіри - центр контролю всіх клітинних процесів - у хорошому життєвому стані, а також стимулював клітинний зв’язок. Це допомагає шкірі швидше та ефективніше адаптуватися до мінливих умов навколишнього середовища. Наприклад, після використання продукту з 2-відсотковим екстрактом моху протягом 14 днів шкіра випробуваних була більш стійкою до різних умов навколишнього середовища. *
Ось як це працює: Кожне ядро клітини містить ДНК і бере участь у регуляції важливих процесів. Ядерна мембрана пориста, завдяки чому можливий обмін такими молекулами, як білки та РНК, між ядром клітини та його оточенням. Імпорт та експорт працюють приблизно 5 мільйонів разів на секунду.
Своєчасний та ефективний транспорт молекул має вирішальне значення для адаптації клітин до швидких змін, таких як тепло, холод та вологість. Однак із збільшенням віку транспорт стає менш ефективним, завдяки чому пружність шкіри зменшується. Тому підтримка здоров'я клітинного ядра має велике значення і метою нової концепції проти старіння. Екстракт моху стимулює шкірний бар’єр, захищає від пошкоджень, спричинених екстремальними коливаннями температури та вологості, і робить шкіру більш стійкою.
Оскільки екстракти моху потенційно забруднені та/або заражені безпосередньо від природи, косметична промисловість покладається на стійке та відтворюване виробництво моху в лабораторії в чистих і контрольованих умовах.
Екстракт моху як аплікація
Мох має величезну стійкість до зовнішніх впливів. Спеціальний екстракт моху, отриманий з використанням технології клітин моху, позитивно впливає на важливі білки в клітинному спілкуванні, він підтримує функції клітин та сприяє довговічності клітин шкіри. Тому активний інгредієнт ідеально підходить для догляду за чутливою шкірою під напругою та стресом. Наприклад, косметолог може порекомендувати зміцнюючий крем для догляду з екстрактом моху під час лікування фруктовою кислотою, мікродермабразією або мікроіглінгом як супровідний засіб для догляду в домашніх умовах (поле вище).