Олія макадамії; переваги та використання
Масло макадамії, вважається еліксиром краси, він допомагає боротися зі зморшками, плямами, розтяжками, целюлітом, успішно застосовуючись для догляду за шкірою та волоссям та нігтями. Вживається в салатах або як внутрішнє ліки, це масло допомагає зменшити рівень холестерину та запалення. Дізнайтеся, як використовувати олію макадамії та всі її переваги.

Зміст:
Загальна інформація
Масло макадамії отримується з горіхів дерева макадамії, що родом з північного сходу Австралії. Назва цього дерева походить від імені володаря Іоанн Макадам, Австралійський ботанік шотландського походження, і це данина вченому, який відкрив і класифікував цю рослину в дев'ятнадцятому столітті. Аборигени знають і вживають смачні горіхи макадамії щонайменше 5000 років. Вони називали їх "гінді", "джинділі" або "бумбера". Насправді вони торгували цими фруктами, які продавали колонізаторам.
В даний час дерево макадамії широко вирощується за межами австралійського континенту, в Гватемалі, Болівії, Кенії, Гаваях, Каліфорнії, Коста-Ріці, Таїланді, ПАР. Дерево макадамії завжди зелене. Плоди, тобто горіхи макадамії, мають дуже тверду коричневу шкірку. Всередині знаходиться жовта серцевина, з маслянистою текстурою і ніжним ароматом. Завдяки жирній структурі волоських горіхів, масло макадамії легко отримати холодним пресуванням.
Горіхи макадамії це один з найбільш поживних жирних фруктів. Вони містять унікальний профіль незамінних жирних кислот та якісних білків, і, щоб отримати користь від усього цього, їх можна споживати як такі. Хоча вони менш відомі в Румунії, горіхи макадамії також є в нашій країні, в магазинах здорового харчування та в супермаркетах.
Масло макадамії отримують холодним пресуванням з двох видів: Macadamia integrifolia та Macadamia ternifolia. Більша частина світового виробництва олії макадамії надходить з Коста-Рики та Гаваїв.
Що містить олія макадамії?
На склад олії макадамії суттєво впливають умови виробництва. Щоб використовувати якісну олію макадамії, рекомендується вибрати олію екстра вірджин, холодного віджиму, ідеально екологічного походження (біо).
Склад олії макадамії
- Мононенасичені жирні кислоти: 50-55% олеїнової кислоти (омега 9), 19-29% пальмітолеїнової кислоти (омега 7)
- Поліненасичені жирні кислоти: 1-3% лінолевої кислоти (омега 6), 3% альфа-лінолевої кислоти (омега 3)
- Насичені жирні кислоти: 7-10% пальмітинової кислоти, 2-4% стеаринової кислоти
- Вітамін Е
- фітостерини
Як користуватися маслом макадамії?
Зовнішнє використання
Масло макадамії можна використовувати як таке, застосовувати для шкіри, волосся, нігтів або в поєднанні з іншими ефірними маслами, такими як масло жожоба, арганове масло, мигдальне масло або навіть оливкова олія. Також є масло макадамії у складі косметики або засобів по догляду: креми, лосьйони, сироватки, маски, тональний крем, помади, шампуні, кондиціонери.
У косметичній та косметичній індустрії олія макадамії виявляється одним з найцінніших продуктів. Масло макадамії живить, заспокоює, пом’якшує та відновлює шкіру. Завдяки своїй особливій текстурі він швидко всмоктується в шкіру, де діє глибоко. Це нежирне масло, підходить для всіх типів шкіри, включаючи комбіновану або жирну шкіру.
Масло макадамії є ідеальною основою для масажу, застосовується для цієї мети як у дорослих (релаксаційні масажі, лікувальний масаж, антицелюлітний масаж тощо), так і у дітей старше 6 років.
Використовуйте внутрішньо
Олія макадамії також цінується в гастрономії, особливо коли заправляють салати, надаючи смачний смак солодко-гіркого волоського горіха. Обережно! Не використовувати при високих температурах. Однак це дорогоцінна олія, яка не заслуговує на шкоду при термічній підготовці.
Його також можна використовувати для лікувальних або допоміжних цілей, особливо у випадку дерматологічних захворювань. Виявилося, що зовнішні ефекти посилюються внутрішнім прийомом олії макадамії, враховуючи вміст у ньому вітаміну Е, омега 9, омега 7 (пальмітолеєва кислота - досить рідкісний інгредієнт інших рослинних олій).
Властивості та переваги олії макадамії
Органолептичні властивості
Колір: жовтий
Запах: стримано, тонко, з ароматом волоського горіха
Текстура: рідкий і прозорий
Смак: солодкий, здобний, схожий на волоський горіх
Лікувальні властивості
Для шкіри, волосся, нігтів
- зволожуючий крем
- Пом’якшувальний
- антиоксидант
- Регенеруючий
- загоєння
- Заспокійливий
- фотозахист
Для здоров’я організму
- Судинний протектор
- енергійний
- антихолестеринемічний
- запальний
- протидіабетичний
- Антисептик
Користь олії макадамії
Зволожує та доглядає за шкірою
Олія макадамії є одним з найкращих натуральних продуктів для шкіри - олія макадамії приносить користь шкірі. Він швидко проникає в глибокі шари шкіри, добре вбирається і не залишає жирної плівки на шкірі. Його можуть використовувати як нормальні люди, так і ті, у кого суха, зневоднена шкіра або, навпаки, жирна або комбінована шкіра. Причина? Пальмітоїнова кислота нормалізує секрецію шкірного сала і гідроліпідну бар’єрну функцію. Він не закупорює пори і не сприяє появі прищів.
Заспокоює та регенерує шкіру
Масло макадамії підходить для відновлення шкіри при вуграх, купероза, Розтяжки, целюліт, після сонячних опіків або у випадку тріщин, спричинених впливом холоду. Крім того, завдяки своєму заспокійливому та протизапальному ефекту, його можна застосовувати навіть у разі легких уражень від псоріазу або атопічного дерматиту, звичайно, за порадою дерматолога.
Послаблює ознаки старіння
Застосовується у формі кремів, лосьйонів, косметичних масок, олія макадамії має антиоксидантну дію, що сприяє пом'якшенню або затримці появи зморшок і плям, спричинених фотостарінням.
Зміцнює і красить волосся
Масло макадамії - ідеальне природне лікування для людей, які мають сухе і тьмяне волосся, схильне до ламання і падіння - масло макадамії для волосся. Щоб мати шовковисте та блискуче волосся, ви можете використовувати один-два рази на місяць маску, приготовлену з олії макадамії та гелю алое вера. Маска наноситься на корінь волосся, а потім розподіляється по всій довжині орнаменту волосся. Після дії протягом 15 хвилин вимийте волосся, як зазвичай. Після висихання ви помітите, що ваше волосся оздоровлюється і виглядає здоровим.
Відремонтуйте нігті
Раз на тиждень наносіть масло макадамії на ділянки кутикули, на кілька годин на ніч накривайте руки рукавичками, і ви побачите, що нігті не зламаються. Ви зможете зробити бездоганний манікюр без зайвих зусиль.
Підтримує здоров’я серця
У здоровому способі життя споживання цієї олії, отриманої з горіхів макадамії, захищає роботу серця. Кардіопротекторна роль обумовлена високим вмістом мононенасичених жирів. Ці здорові жири допомагають знизити рівень шкідливого холестерину та зменшити запалення в організмі.
Запобіжні заходи та протипоказання
Перед використанням олії макадамії рекомендується зробити шкірний тест. Нанесіть краплю олії на область всередині ліктя і почекайте кілька хвилин. Якщо алергічна реакція не виникає, ви можете насолодитися перевагами цієї олії.
Олію макадамії можна безпечно використовувати вагітним і годуючим жінкам, але все ж добре запитати у лікаря, чи хочете ви використовувати цей продукт.
А у разі використання олії макадамії у дітей необхідно звернутися за згодою до педіатра.
Хто не повинен вживати олію макадамії?
У людей, які страждають алергією, особливо алергією на горіхи або горіхи, можуть з’явитися алергічні реакції після вживання горіхів або олії макадамії. Також олія макадамії протипоказана у разі астми або епілепсії, особливо дітям.