Соловей, птах з мелодійною і багатою піснею

Соловей вливається в ландшафт завдяки своєму оперенню стримано. Без своєї різноманітної та гармонійної пісні птах залишився б непоміченим. Незалежно від того, співає він, грінґотта, квірітта або трель, горобець використовує вокальний репертуар, який завжди надихав поетів.

мелодійною

Ідентифікація солов’я

Соловей Філомеле (Luscinia megarhynchos) належить до порядку Passeriformes. Він є членом сімейства Muscicapidae, від невеликих до середніх гобеленів (довжиною від 10 до 20 см), що об'єднує 51 рід і 331 вид в Євразії та Африці. Варіт комаха важить від 16гр до 39гр. Перелічено три підвиди: Luscinia megarhynchos; Luscinia megarhynchos africana та Luscinia megarhynchos hafizi.

Маскувальне оперення солов’я

Досить міцного тіла птах трохи більший за розміром, ніж схожий на маліну. Її досить нудна сукня трохи ефектний. Найбільший рудоволосі покривна корона, крила, крупи, верхній хвіст і хвіст. Нюанс сірий охоплює горло і боки голови. Велике чорне око є коло кремово-білий і чорнуватий купюри мають рожеву основу. Ноги і ступні мають тілесний або коричневий колір. Білувата нижня частина не має малюнка. Самка тьмяніша, а молоді - рябий.

Соловей має багатий репертуар

Без його дуже дзвінкої пісні і різноманітний, стриманий птах із задоволенням залишився б непоміченим. Соловей співає день і ніч, з квітня по червень, і робить перерви, коли зайнятий годуванням потомства. У його репертуарі від 120 до 260 різні послідовності, які зазвичай тривають 2-4 секунди. Пісня є майже виключно прерогативою самця, який з верхівки чагарнику приймає позу наречена: закруглений тулуб, набряк горла та обвислий хвіст, він використовує свій голос, щоб підтвердити свою присутність його території або спокусити самку. Дуже звук, його пісня також корисна для попередження про потенційну загрозу.

Широке поширення солов’я

Соловей зустрічається в північній частині АфрикиЄвропа від Західної та Центральної Європи до Туреччини та Лівану. На континенті Європейський, горобець займає південну Англію, але не Скандинавію. Підвид Африкана мешкає на сході Туреччини, Кавказу та північно-західній частині Ірану. Хафізі знаходиться від східного Ірану до північно-західного Китаю, проходячи через Казахстан та захід Монголія.

Соловей любить хмиз

У лісах соловей воліє перехідне середовище: краї забезпечена низькою рослинністю і фаршировані як кущі, чагарникові пустирі, переліски, зарості, густий підлісок, широкі живоплоти, що межують із стежками чи садами. Птах любить простори мокрий, розташовані поблизу точок води. Цей кущовий тролер проводить свій час на землі або в густих заростях, де знаходиться персонаж кущистий рослинність пропонує йому привілейоване притулок.

У його меню: літаючі та повзаючі комахи

Цей комахоїд з великим оком і тонкою купюрою шукає свою здобич на землі але він також може переглядати дерева, щоб оглянути листя. Соловей також знає, як стрибнути з гілки, щоб зловити комаху кермо. Вороб’їний птах харчується переважно iбезхребетнихs, такі як жуки, мурахи, павуки, дощові черв'яки, жуки, гусениці або мухи. Іноді він також споживає ягоди та деякі насіння.

Соловей, перелітний птах

Через його дієту комахоїдні, населення солов’їв Філомелана налічує багато перелітний. З великими крилами птах здійснює низький і прямий політ, характерний для Мусцикапідів. Цей птах нічний здатний подорожувати на великі відстані. Від'їзд для післябрачної міграції відбувається наприкінці літа, і вірний місцем свого походження соловей повертається зі своїх зимових кварталів (Африка) на початку квітня, щоб розпочати гніздування.

Сватання між піснею та підношеннями

Протягом сезону розмноження, самець демонструє поруч із самкою, використовуючи його мелодійну пісню. Потім він танцює з опущеною головою, хвостом у віялі, розпростертими крилами і оформляє своє прохання підношення їжі. Коли пара формується, самець усюди слідкує за своєю партнеркою, щоб краще стежити за нею та запобігати спарюванню з конкурентом.

Гніздо солов’я біля землі

Потім подружжя будують своє гніздо в рас рослинність, заввишки менше 50 см у густому кущі. Притулок витканий із сухої трави та грубо зібраного листя, а самка інтер'єру буде більш вишукано килимовим покриттям. Під часінкубація який триває від 13 до 14 днів, самець приносить їжу своєму партнеру, який залишається в гнізді. Вона там буде лежати Від 4 до 5 яєць люк через 2 тижні.

Два розплоду на рік для солов’я

Молоді люди здатні літати Від 3 до 5 днів після їх народження. Остаточне оперення вони набувають у віці 10 днів і своє незалежність в 1 місяць. До їх емансипації їх годують обидва батьки, а особливо самець, тоді як самка починає а друге розплід Оскільки Соловей може розводити два розплоди в сезон, перший у квітні-травні, а другий в кінці травня та в червні.

Соловей добре справляється

Чисельність солов’я велика, популяція його стабільна і в даний час не загрожує. Однак ми помічаємо деякі занепадає (особливо в Західній Європі), що породжуються змінами в них середовище існування: дефіцит живоплоту, активізація сільськогосподарської діяльності (очищення щітки, монокультура, пестициди). Заповідний статус Міжнародного союзу охорони природи (МСОП): незначне занепокоєння.