У чому користь фітосфінгозину

Фитосфінгозин - це природний ліпід в організмі, особливо в роговому шарі. Це гарантує хорошу зчеплення шкіри та зміцнює бар'єрну функцію шкіри. Фітосфінгозин також залишає волосся гладкими, блискучими, легко розчісується. Шкіра та волосся, ось усі переваги цього ліпіду, необхідні для їх сяйва та міцного здоров'я.

У чому користь фітосфінгозину ?

Фитосфінгозини є природними складовими гідроліпідної плівки поверхневих шарів шкіри. Вони беруть участь у регуляції шкірної флори. Епідерміс, роговий шар, щитовидна залоза концентрують високий його рівень. Косметика, що містить активну речовину, діятиме на декількох рівнях, зокрема, щоб заспокоїти ослаблену шкіру.

Захистіть шкірний бар’єр

Кераміди (ліпіди) є важливими компонентами шкіри. Їх можна порівняти з видом цементу, який утримує цеглу стіни разом: клітини шкіри. Коли ці клітини добре структуровані, взаємозалежні між собою, бар’єрна функція правильно забезпечується, а шкіра міцніша, менш реактивна, захищена від зовнішніх агресій та від нечутливої ​​втрати води, що призводить до зневоднення. На жаль, з віком якість і кількість керамідів зменшуються. Тут надходить фітосфінгозин. Цей інший важливий компонент шкіри допомагає клітинам виробляти більше фітоцерамідів у кератиноцитах (верхніх шарах шкіри) та холестерині, щоб допомогти шкірі належним чином виконувати свою роль захисного бар'єру, щоб вона краще захищала себе та запобігала. потрапляння шкідливих речовин (патогенних мікроорганізмів, хімічних речовин) в епідерміс. Кажуть, що фітосфінгозини є попередниками керамідів.

фітосфінгозину

Ти знав ?

Захисна роль шкірного бар'єру зменшується, коли зменшуються також кераміди, жирні кислоти та холестерин.

Боротьба з зневодненням

Дослідження 2017 року повідомило, що покращуючи маркери філагріну, відповідального за вироблення природних факторів гідратації, фітосфінгозин покращує рівень гідратації шкіри. Крім того, його дія на кераміди шляхом зміцнення ліпідної плівки рогового шару та обмеження транс-епідермальних втрат води також сприяє боротьбі з зневодненням.

Ти знав ?

Фитосфінгозин має десквамаційну активність (усунення відмерлої шкіри). Це допомагає знайти здоровий, чистий, менш тьмяний і яскравіший епідерміс.

Протизапальну та антибактеріальну

Ліпіди фітосфінгозину відомі своєю антимікробною дією. Дійсно, вони мають як здатність інгібувати мікроорганізми, так і посилювати непроникність шкіри проти мікробних агентів. Це дозволяє ліпідам запобігати утворенню вугрів. Недавні дослідження також виявили, що фітосфінгозин також діяв як протизапальний засіб при досить низьких рівнях концентрації (1%), що робить його цікавим активним засобом для лікування деяких патологій шкіри та зняття подразненої шкіри.

Ти знав ?

На відміну від поширеної думки, ліпіди не є ворогами жирної шкіри, схильної до вугрів. Навпаки. Доказ активних інгредієнтів, таких як фітосфінгозин, який благотворно впливає на лікування вугрів завдяки протизапальній та протимікробній дії.

Дія для схуднення

Більш конфіденційні, нещодавно проведені дослідження щодо можливої ​​дії фітосфінгозину для схуднення. Актив можна використовувати як засіб для схуднення. Більш конкретно, це одна з його солей, гідрохлорид, яку можна використовувати як активний стимулюючий синтез лептину адипоцитами та сприяючи зменшенню дрібних жирових відкладень під шкірою. Однак для підтвердження цих досягнень необхідні подальші розслідування.

Наскільки корисний фітосфінгозин у косметиці ?

Рівень фітосфінгозину в роговому шарі дуже високий. Це важливо для доброго здоров’я шкіри, посилюючи її бар’єрну функцію. У косметиці його використовують як у засобах для шкіри, так і для волосся. У догляді за обличчям та тілом він в першу чергу використовується для забезпечення хорошої згуртованості клітин та загального доброго здоров’я епідермісу. Він також служить зволожуючим агентом (обмежує нечутливі втрати води). Його антибактеріальні та протизапальні властивості також використовуються при розробці засобів проти вугрів. З боку волосся він інтегрований у шампуні та кондиціонери для полегшення укладання. Це залишає волосся м’яким, блискучим.

Навіщо обирати лікування на основі фитосфингозина ?

Фитосфінгозин особливо призначений для лікування сухості в зрілій шкірі, відновлення сухої та пошкодженої шкіри та зняття схильної до вугрів шкіри. Активний інгредієнт ефективний при дуже низькій концентрації від 0,5% до 1% формули.