Визначення Ласка - Mustela nivalis Futura Planet

mustela

Ласка (Linnaeus 1766) - Mustela nivalis

  • Порядок: Хижак
  • Підпорядок: Caniformia
  • Сімейство: Mustelidae
  • Жанр: Мустела
  • Розмір: 17-27 см (довжина хвоста 20 см)
  • Вага: від 65 до 125 г.
  • Довговічність: 8 років
Статус збереження IUCN: LC незначне занепокоєння

Опис ласки

Місце проживання ласки

Ласка часто відвідує найрізноманітніші місця проживання від рівнин до гір, де вона може знайти свою звичайну здобич - полівки. Таким чином ми знаходимо його на узліссі, на набережних, чагарниках, під купою каменю, отвором у стіні.
Архітектурно стіна може. "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/d/a/6/da67dbed4e_50037481_mur-simple.jpg "data-url ="/house/definitions/house-wall- 10786/"data-more =" Lire la suite "> стіна або навіть тюк сіна. Її територія простягається від європейського узбережжя Атлантичного океану до Гімалаїв та Північної Африки. Вона була впроваджена в Новій Зеландії, де вона стала інвазійною .

Поведінка ласки

Ласка постійно активна через особливість її катаболізму: вона витягує енергію з поживних речовин, розкладаючи енергетичні молекули (вуглеводи, ліпіди.). "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/b/6/3/b63b38ae32_50034242_marathon-sport-addiction-cc.jpg "data-url ="/health/definitions/biologie-metabolisme-781/"data-more =" Детальніше "> метаболізм. Через її невеликі розміри енергетичні ресурси вкрай обмежені. Тому вона повинна полювати і регулярно харчуватися, щоб залишитися в живих. Її травлення відбувається за три години. Як результат, вона настільки ж добова, як і ніч, і щодня повинна споживати еквівалент третини власної ваги. Злякавшись, вона піднімається на повний зріст, щоб спостерігати за оточенням, і якщо загрожує небезпека, вона вимовляє пронизливий і пронизливий крик тривоги, це швидка тварина, яка знає, як зникнути в мить ока, і чудовий альпініст. .

Розмноження ласощі

Ласки спаровуються навесні. Вагітність триває від п'яти до шести тижнів, а молодняк народжується на початку літа, коли популяція полівки є найвищою. Підстилка складається з чотирьох-восьми цуценят вагою від 1 до 3 грамів, народжених сліпими та голими. Оскільки самець не втручається у виховання молодняку, самці потрібно багато зробити, щоб подбати про своє потомство та прогодувати себе. Тому їх виживання тісно пов’язане з популяціями полівки. Молодняк відлучають після восьми тижнів, а матері залишають між дев’ятьма і дванадцятьма тижнями.

Ласична дієта

Ласка харчується переважно гризунами, такими як полівки та польові миші, але не зневажає плазунів, молодих птахів, яких вона краде з гнізд та молодих кроликів. З огляду на свої невеликі розміри, він може переслідувати свою здобич до тих галерей, де вони мали надію сховатися.

Погрози ласкаві

Ласка в основному загрожує скороченням її місць існування та хижаків. Вона також є жертвою паразитів і залежить від можливостей їжі. Популяція різко скорочується в районах інтенсивного вирощування, де їх природна здобич обмежена. Хоча доктор зоології дійшов висновку, що ласка натирала плечі курниками, щоб полювати на гризунів, які харчувалися насінням, яке дається курам, через забобони та необгрунтовані поширені вірування, ласка досі класифікується як шкідник у нашій країні.