Визначення Сірий вовк - Canis lupus Futura Planet

futura

Сірий вовк (Linnaeus 1758) - вовчак Canis

  • Порядок: Хижа
  • Під замовлення: Caniformia
  • Сім'я: Canidae
  • Добрий: Canis
  • Вирізати: 1,10-1,50 м (висота в холці 0,60-0,90 м - довжина хвоста 0,50 м)
  • Вага: Від 16 до 80 кг
  • Довговічність: 10 років

Заповідний статус МСОП : LC Найменше занепокоєння

Опис сірого вовка

Сірий вовк - худорлява тварина, але з потужною морфологією, яка нагадує цю породу. "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/0/5/f/05f0cc36e4_90376_shutterstock-asyapozniak.jpg "data-url ="/planete/definitions/chien-berger- german-15742/"data-more =" Read more "> німецька вівчарка. Залежно від середовища, в якому вона розвивається, її хутро приймає різну щільність і кольори, починаючи від сірого до білого, проходячи крізь кремовий, коричневий, чорний і червоний. Іноді кольорові. "Data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/7/9/5/7951943cc1_85596_couleur.jpg "data-url ="/science/definitions/physique- color-4126/"data-more =" Read more "> колір верхньої частини завжди темніший, ніж черевний. Зазвичай вона має білу маску для обличчя на щоках і горлі. Його сила "несеться" до голови, саме тому вона має широку грудну клітку, коротку масивну шию і широкі плечі, на відміну від заднього кінця, який менш міцний і нижче плечей. Його щелепа здатна чинити тиск на собаку 150 кг/см2 проти 60 кг/см². Довгі, стрункі ноги створені для змагань на витривалість. Тварина має дуже тонкий слух і роль нюху
Запах залежить від хеморецепторів у носі, які виявляють леткі хімічні речовини в повітрі. В деяких. "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/b/1/6/b162e724ee_71939_odorat.jpg "data-url ="/sante/definitions/corps-humaine-odorat- 14735/"data-more =" Детальніше "> надзвичайно загострений нюх, а навпаки, його зір не дуже хороший.

Місце проживання сірого вовка

Згідно з посиланнями, існує від 15 до 40 підвидів, розділених на дві групи: ті з Європи та ті, що з Північної Америки. Існує також дві категорії вовків: більші та потужніші північні вовки, що мешкають у Північній Америці, Європі та північній Азії, та південні вовки, що водяться у Північній Африці, на Аравійському півострові та Південній Азії. Хутро останніх коротше, їх функція мозку
Розташований у черепній коробці, мозок є місцем вищих функцій (когнітивних функцій, органів чуття, нервових реакцій) та вегетативних. Тому це важливий орган, який забезпечує регуляцію всіх. "data-image =" https://cdn.futura-sciences.com/buildsv6/images/midioriginal/5/c/b/5cb474dd85_121782_cerveau-3d.jpg "data-url ="/health/definitions/brain-biology- 3125/"data-more =" Детальніше "> менший мозок і менш хижі звички. Вони дуже нагадують реліктових вовків, що жили 800 000 років тому, тоді як північні вовки походять з роду, якому лише 150 000 років.

До того, як його було практично винищено, вовк був присутній у великій кількості біотопів низинних та гірських лісів на висоті до 3000 метрів над рівнем моря. Але в наш час через тиск людини воно обмежене територіями, далекими від будинків, здатними забезпечити його необхідною їжею. У Франції територія постійної присутності підвиду вовчака Canis, який представляє близько п'ятдесяти особин, обмежена Альпами. Популяції Італії більш розпорошені, але нараховують тисячу вовків, тоді як Canis lupus Signatus, чисельність популяцій якого, за оцінками, становить близько 2000 екземплярів, обмежена Піренейським півостровом.

Поведінка сірого вовка

Вовки живуть зграями, організованими відповідно до ієрархії, продиктованої домінуючою парою, яка, як правило, єдина для продовження роду. Члени групи складаються з альфа-самця і самки, а також молодих з попередніх послідів протягом одного або декількох поколінь. Саме на цій структурі встановлюються зв'язки підпорядкування та панування. Голова загону приймає рішення про початок полювання і годує першим, коли здобич відстрілюється. Зграї в принципі складаються з десятка особин, але зграї з тридцяти вже спостерігались.

Основним засобом зв'язку є виття, і кожен вовк має a. Це, як правило, тимчасова частота f, пов’язана з періодом T (вираженим в s) явища, яке спостерігається за такою формулою: f = 1/T.
Це також можливо. "data-url ="/Sciences/Definitions/Physique-Frequence-3940/"data-more =" Читати далі "> різну частоту голосу. Він служить для зближення членів зграї та збереження згуртованості. Він також подає попередження зловмисникам Чуття нюху також відіграє важливу роль, оскільки воно дозволяє інформувати інших про свій стан (переважно самок у період розмноження) та позначати територію. Але вовк також використовує інші вокалізації для обміну з іншими: бурчання, гавкання, стогони та пози чи вираз обличчя. Ці прояви вказують на задоволення, занепокоєння, протест, панування, підкорення та всі інші почуття, які відчувають тварини.

Коли вони полюють, вовки роблять це зграями, але шанси на успіх менші, ніж коли вони полюють на свою здобич разом. Зазвичай перед обраною жертвою вони дискретно підходять до обраної жертви. Одна група буде відволікати стадо, тоді як кілька інших нападатимуть на тварину, якій пощастило ізолюватись. Напади відбуваються ззаду і з боків. Вовки вгризаються глибоко в плоть, так що кров голосно виривається, і безкровна тварина швидко піддається.

Розмноження сірого вовка

Залежно від місця розташування, період розмноження триває з січня по березень. Самка народжує в лігві двох-трьох дитинчат в кінці періоду вагітності близько двох місяців. Плодючість вовчка зростає з віком, а репродуктивна здатність - для компенсації втрат. Молоді народжуються сліпими і починають відкривати очі через десяток днів. Мати смокче їх протягом шести-семи тижнів, потім їх годують відригнутим м’ясом, яке забезпечують інші члени зграї.

Наразі яма покинута, але молоді ще не можуть піти за батьками. Тому їх «просять» чекати їх у місці, яке називається місцем зустрічі. Залежно від розміру окупованої території їх може бути декілька. Близько 4 місяців дитинчата вивчають принципи підпорядкування дорослим і починають наслідувати батьків з 1 року. Статева зрілість настає після другого року для жінок та третього для чоловіків. До 4 років молодий вовк шукає ієрархічне місце в зграї, а якщо не знаходить, його виганяють із групи.

Дієта сірого вовка

Погрози сірому вовкові

Хоча його майже знищили і зараз він охороняється, сірий вовк не має статусу загрози. В даний час лише декілька популяцій перебувають у критичній ситуації, такі як піренейські та альпійські вовки. Останнє демонізують селекціонери, які приписують їм різанину на вівцях, авторами якої вони не завжди є. Дійсно, в ході дослідження, проведеного в Любероні, було встановлено, що більшість втрат худоби спричинені бродячими собаками. У документі Cerpam встановлено, що 85% нападів на овець спричинені собаками.