Алкогольний імбир, імбир, барвінок, корінь імбиру

Протягом тисячоліть китайці та індіанці використовували корінь імбиру як лікарський засіб та ароматизували їжу.
Крім того, імбир був відомий ще в античності та за часів еллінізму, коли він з’явився в результаті вторгнення Олександра Македонського; тоді як Пліній Старший припускав, що імбир прибув до Риму через арабів.
Безперечно, однак, є те, що корінь був предметом значної торгівлі, особливо в середні віки, завдяки своєму пікантному і ароматному аромату.
Його кореневище, яке зараз прийнято називати "імбиром", використовується не тільки для виробництва лікерів, безалкогольних "гірких" або як спеція для соусів, але і як аромат для косметики.
Не кажучи вже про його чудові фармацевтичні якості: корінь знімає метеоризм, є шлунково-шлунковою та травною системою, і його можна використовувати як підсилювач смаку. З цих причин імбир завжди вирощували на Сході.
Всі ці лікувальні властивості, але перш за все його ароматичні властивості, роблять імбир дуже придатним для приготування граппи.
Протипоказаний при каменях у жовчному міхурі та під час вагітності. Необхідний рецепт лікаря.
Рецепт
- 5 штук кореня імбиру
- 1 літр граппи
- цукор
- меду
Його приготування вимагає особливої обережності: перш за все для ароматизації перших цукристих речовин в граппі, тобто замочування кореня у цукрово-медовій суміші на певний час.
Досить п’яти добре очищених кореневищ, поміщених в ємність і покритих цукрово-медовим сиропом.
Вони повинні перебувати на сонці близько місяця, потім ви додаєте літр граппи і залишаєте все в тіні на два місяці.
Після звичайної фільтрації граппу залишають дозрівати ще три місяці: її колір буде світло-жовтим, а смак - проникливим, теплим і сильним.