Європейський золотух, як він живе Все про золотуха
Європейська золотуха - птах, невідомий широкому загалу. Однак у Франції ми бачимо це регулярно, особливо в сільській місцевості або в лісистих районах. Її пісня також є частиною нашого повсякденного життя, оскільки ми чуємо, як вона цвірінькає під час періоду розмноження. Давайте подивимось на цю маленьку пташку, яка заслуговує на те, щоб бути більш відомою.

Що таке елегантна золотушка ?
Елегантний золотуш (Carduelis carduelis) - птах із загону Passeriformes та сімейства зябликових, що включає серед своїх представників, включаючи горобців, також.
Фізично він навіть менший за горобця, маючи лише 12 см довжини та 23 см розмаху крил. Він важить від 13 до 20 грам, і може жити від 12 до 15 років у дикій природі.
Європейська золотуха - барвистий птах. Дійсно, його тіло світло-коричневого кольору, з чорними крилами, перегородженими посередині жовтою смугою. Його голова біло-чорна, а обличчя криваво-червоного кольору. Дзьоб і білий, а ноги сірі.
Ця маленька пташка добова (вона народжується) і в основному зерноядна (це означає, що вона харчується лише насінням), зокрема насінням осоту, яке вона любить (звідси і назва), але також кульбабою або ґрунтом. Загострена конусова форма дзьоба також ідеально підходить для пошуку насіння в цих колючих рослинах, не завдаючи собі шкоди.
Асортимент та батьківщина європейського щигла
Елегантний золотуш, як було сказано вище, підкорив усю Францію, але не тільки. Дійсно, ми знаходимо цю маленьку пташку у всій Європі (а також на Кабо-Верде), у всіх країнах, що межують із Середземним морем, на Близькому Сході, за винятком Ємену, та в усій Азії, крім Південної Азії. Він був введений в Бразилію, Уругвай, Нову Зеландію, Австралію та Азорські острови. Це спостерігалося навіть у Японії, Султанаті Оман та Аргентині
Тільки особи, які проживають у скандинавських країнах, вважаються мігруючими. У Європі вони будуть мігрувати взимку на південь Франції, Іспанії, Греції або навіть Італії та Португалії.
Елегантна золотушка живе переважно в садах, парках, кладовищах, садах або навіть на пустирях, де вона знайде насіннєві рослини, що дозволяють їй харчуватися.
Однак у період розмноження ця маленька пташка буде зустрічатися на узліссі, особливо на каштанах, липах або навіть кленах, листяних деревах, на яких вона любить будувати своє гніздо.
Соціальна поведінка та розмноження європейського щигла
Європейська золотуха - дуже товариський птах. Поза шлюбного сезону, під час якого самці особливо агресивно намагаються завоювати самок, не рідко можна спостерігати групи, що літають від десяти до тридцяти особин, іноді навіть включаючи інших видів цієї ж родини
Сезон розмноження європейських щиглів, як і переважної більшості птахів, весняний. Пари вже сформуються протягом шлюбного сезону з лютого по березень, а перші розмноження відбудуться у квітні.
Гніздовий період триває чотири місяці, з травня по серпень. У цей період європейські золотухи будуть дуже стриманими, щоб не привертати увагу потенційних хижаків, а самки будуть дуже ретельно маскувати свої гнізда в кроні дуже листяного дерева.
Самка відкладе від чотирьох до шести яєць, які вона інкубує близько двох тижнів, не залишаючи свого гнізда. Його самець подбає про те, щоб забезпечити його їжею та водою, а також захистити гніздо, якщо це необхідно, як може.
Як тільки молодняк вилупиться з яєць, самка і самець годуватимуть їх спочатку попелиць, потім насінням. Через два тижні молодняк почне вилітати за гніздо, але батьки продовжуватимуть годувати їх ще деякий час. Приблизно через тиждень після своїх перших польотів молоді європейські щиглики назавжди залишать гніздо групами, чекаючи наступного року, щоб розмножитися.
Тим часом батьки зможуть повторювати цей процес два-три рази на рік.