Кити вусатих - інформація та фотографії про ніжних морських велетнів

Кити вусаті разом із зубчастими китами утворюють дві основні підкатегорії китів. Кити вусаті зобов'язані своєю назвою анатомічній особливості: Замість зубів у тварин є так звані вуса. Це рогові пластини, які розташовані у верхній щелепі. Частина цієї підкатегорії, серед іншого, є найбільшим ссавцем у світі: синім китом.

1. Великі тварини переважно вегетаріанці

кити
Киси вусатих, як правило, вегетаріанці і харчуються переважно планктоном. Кілька копій але іноді також їдять дрібну рибу. Для цього вони поглинають велику кількість води. Анатомія борозенного кита безпосередньо для цього призначена. У тварин є горловий мішечок, який можна розтягнути значною мірою, особливо для вміщення великої кількості води. Бороди виконують фільтрувальну функцію у борозенних китів.

У їхній верхній щелепі поруч розташовано безліч пластинок бороди, які забезпечені безліччю дрібних волохатих волокон. Як і наші нігті, вони зроблені з кератину. Маленькі тварини затримуються китами, коли кити ковтають воду. Це дозволяє киту дуже легко ковтати тварин. Деякі види, наприклад правий кит, також використовують китів, плаваючи з відкритим ротом або фільтруючи морське дно. Особливістю бороди є те, що вони ростуть все життя кита.

Коли на китів ще активно полювали, люди також використовували китів. У минулому з бороди робили корсети та парасольки. Сьогодні китобійний промисел заборонений у більшості країн. Ісландія, Японія та Норвегія встановили квотообіг для обмеження китобійного промислу. Країни все ще зазнають сильної критики з боку захисників прав тварин.

2. Місце їх проживання поширюється на всі океани

Вусатого кита можна зустріти у всіх океанах, в основному це пов'язано з тим, що тварини ходять в походи залежно від пори року. Кити вусатих влітку шукають прохолодних вод. Тут вони зазвичай їдять протягом чотирьох-п’яти місяців, а потім восени переходять до теплих вод на багато тисяч кілометрів. Там вони спаровуються і народжують своїх дитинчат. Тварини можуть дуже довго обходитися без їжі. Влітку вони їдять товстий шар жиру, споживаючи кілька тонн їжі щодня.

Кожна дитина знає типові шуми, які кити видають для спілкування та локалізації. Але не всі кити можуть видавати ці звуки. Наразі так зване місце відлуння у вусатих китів не виявлено. Натомість кити видають звуки в діапазоні інфразвуку. Ці тони виходять за межі людського слуху. Кити Баліні вимовляють ці дзвінки дуже голосно, і тому їх можна почути на протязі 100 кілометрів.

Поклики горбатих китів, які майже звучать як пісня, особливо відомі. Дослідники підозрюють, що кити використовують свої пісні для залицяння.

Вусаті кити особливо великі, але це не означає, що вони громіздкі. Горбаті кити особливо відомі своїми вигадливими стрибками з води. Вони часто з великим ревом вдаряються плавниками по поверхні води. Дослідження ще не змогли з’ясувати, чи мають стрибки певну мету.

Північний кит норки: портрет найменшої борозни кита

Кіт північного норки або кита мінки. наукова назва: Balaenoptera acutorostrata. Північний кит-минка відноситься до сімейства борознистих китів. Lacépède, 1804 Англійська: Кіт Мінке, Північний Кіт Мінке, Малий Рорквал, Маленький щукастий кит Французька: Baleine de Minke, Baleine à bec, Baleinoptère à museau pointu, Petit rorqual датська: Vågehval Фінська: Lahtivalas ісландська: Hrevis (hvalis) Норвезька: Vågehval Португальська: Baleia-minke-antártica Шведська: Vikval […]

Горбатий кит: портрет відомого вусатого кита

наукова назва: Megaptera novaeangliae. Горбатий кит належить до сімейства бороздових. (Боровський, 1781) Англійська: Горбатий кит, Горбатий кит, Горбатий кит, Куча французька: Baleine à bosse, Baleine à taquet, Jubarte, Mégaptère, Rorqual à bosse, Rorqual du Cap Датська: Пуккельваль Голландська: Bultrug Норвезька: Knøia -de-bossa шведська: Knölval, Puckelval іспанська: Ballena jorobada, Gubarte, Jorobada, Rorcual jorobado Рід: […]

Сірий кит: вусатий кит із помітними ділянками шкіри

наукова назва: Eschrichtius robustus. Сірий кит належить до підпорядкування вусатих китів. (Lilljeborg, 1861) На цих англійських сторінках ви знайдете більше фотографій про китів: Кити. Англійська: Сірий кит, Сірий кит Французька: Baleine grise Голландська: Grijze walvis Шведська: Gråval Рід: Eschrichtius Сімейство: Eschrichtiidae Підряд: Baleen kitovi (Mysticeti) Порядок: Уель (китоподібні) Вищий рівень: Laurasiatheria Підклас: Вищі ссавці або плацентарні тварини (Eutut або плацентарні тварини) Ссавці (Ссавці) Серія: Сухопутні хребетні (Tetrapoda) […]

Плавник: характеристики та спосіб життя великих вусатих китів

наукова назва: Balaenoptera physalus. Плавник належить до сімейства бороздових. (Linnaeus, 1758) Тут ви можете знайти більше фотографій про китів Англійська: Fin Whale, Finback Whale Французька: Rorqual commun Нідерландська: Gewone vinvis Норвезька: Finnhval Шведська: Sillval Іспанська: Rorcual común Рід: Balaenoptera Сімейство: Бороздові кити (Balaenopteridae) Підпорядкування: кити вусатих (Mysticeti) Порядок: Уель (китоподібні) Супердинат: Laurasiatheria Підклас: Вищі ссавці або тварини плаценти (Eutheria) [...]