Олія шипшини для яскравого кольору обличчя; Все про матерів
У чому користь олії шипшини для шкіри?
Читаючи перелік інгредієнтів наших засобів по догляду за шкірою, ми часто стикалися з «олією шипшини». Олія шипшини забезпечує насіння певного сорту кущів троянд, Rosa moschata або Rosa aff. рубігіноза. За допомогою холодного способу екстракції масло шипшини відокремлюється від насіння та м’якоті плодів. Потім його тримають у прохолодному темному місці, щоб запобігти згірканню.

Що стосується догляду за обличчям, масло шипшини пропонує багато переваг завдяки своїм основним інгредієнтам: незамінним жирним кислотам, вітаміну Е, вітаміну С та В-каротину, а також формі вітаміну А.
Антивіковий ефект
Нанесення олії шипшини на шкіру має антивіковий ефект завдяки антиоксидантам, що містяться в ній, та здатності цієї олії проникати в глибокі шари шкіри та стимулювати вироблення колагену. Це також допомагає зменшити зморшки або дрібні лінії. Олія шипшини є безпечним рішенням для відновлення поверхні шкіри, відновлення її еластичності та захисту шкіри від сонячного світла та забруднення. Проникаюча сила цієї олії обумовлена вітаміном А, дрібні молекули якого можуть глибше потрапляти в шкіру, що призводить до її зволоження та зменшення зморшок.
Зменшення процесу фотостаріння
Відомо, що сонячні ультрафіолетові промені є чинниками фотостаріння, або іншими словами, пошкодження шкіри. Серед способів реагування шкіри на вплив сонця - це зморшки та знебарвлені плями. Властивості олії шипшини роблять цей продукт ідеальним для боротьби з пошкодженнями сонця, спричиненими сонцем. З вільними радикалами, які спричиняють шкоду, борються антиоксиданти в олії шипшини, які разом з вітаміном А та основними жирними кислотами, що містяться в ній, призводять до поліпшення тонусу шкіри, текстури та пігментації. Тривале перебування на сонці відіграє важливу роль у зниженні рівня колагену, але вітамін С в олії шипшини вирішує цю проблему і готує яскравий колір обличчя до літа. Ми також можемо використовувати цей тип олії для зменшення почервоніння та подразнення шкіри, що може усунути розацеа.
Лікування рубців
Багатий жирнокислотний склад олії шипшини може допомогти в лікуванні рубців та регенерації шкіри. Незамінні жирні кислоти в олії шипшини діють як пом’якшувальні речовини, що призводить до поліпшення гнучкості та проникності шкіри, а також до її відновлення. Ці жирні кислоти також творять чудеса, коли масло шипшини використовують для сухої шкіри голови, при свербінні, викликаному стресом та хімічними речовинами від різних косметичних засобів та засобів для укладання. Вітамін А в олії шипшини відіграє важливу роль у лікуванні рубцевої тканини завдяки своїй здатності випрямляти тон і текстуру шкіри.
Поради щодо використання олії шипшини
Завдяки чутливості до згірклості, до олії шипшини можна додавати чисте масло вітаміну А, щоб продовжити термін зберігання. Олія шипшини класифікується як суха олія, яка швидко вбирається шкірою. Його можна наносити безпосередньо на обличчя, двічі на день, м’якими рухами, наприклад, масажем, або використовувати в спеціальних рецептах по догляду за шкірою.
Обережно, хоча масло шипшини може запобігти та зменшити рубці та вугрі, його не слід застосовувати безпосередньо до активних вугрів.