Розуміння рослинних масел за допомогою цього корисного лексикону
Жирні кислоти
Органічні кислоти - основні складові ліпідів, що утворюються з кисню, водню та майже парних атомів вуглецю, пов’язані між собою єдиним зв’язком (якщо вони є насиченими жирними кислотами) та подвійним зв’язком (якщо це ненасичені жирні кислоти).
Рекомендовані споживання їжі
Для того, щоб функціонувати, організм потребує набору поживних речовин, які частково забезпечуються їжею. ANSES визначає контрольні показники, що відповідають потребам усього населення, під назвою "Рекомендовані харчові споживання" або ANC. Однак ці потреби можуть відрізнятися залежно від віку, статі та фізичної активності.
РУЧКИ

Його роль полягає в забезпеченні безпеки здоров’я людей, тварин та рослин у сферах харчових продуктів, навколишнього середовища та праці.
Антиоксидант
Молекула, природно присутня в деяких продуктах харчування (фруктах, овочах, рибі, вітамінах, мікроелементах), яка має особливу боротьбу з впливом вільних радикалів, відповідальних за клітинне старіння та розвиток деяких захворювань.
Сливове масло
Косметичний інгредієнт, отриманий шляхом переетерифікації стеарину ши та мигдалевої олії чорносливу.
Жирове тіло
Речовина, що складається з тригліцеридів та мильних речовин з гідрофобними властивостями.
Ефір
Загальна назва сполук, отриманих в результаті дії оксикислоти на спирт або фенол, з виведенням води.
Рослинна олія
Жирна рідина, отримана простим холодним або гарячим пресуванням або механічним вилученням насіння, горіхів або плодів олійних рослин, тобто яка містить ліпіди. Олія може бути первинною (без хімічних добавок) або рафінованою (гаряче пресування та хімічна трансформація).
Віргінська олія
Жирна речовина, отримана з насіння або плодів олійної рослини. Віргінське масло отримують лише механічними процесами та освітлюють фізичним шляхом. Він не піддається жодній хімічній обробці та переробці.
INCI
Міжнародна номенклатура косметичних інгредієнтів - Міжнародна номенклатура косметичних інгредієнтів
Класифікація інгредієнтів, що використовуються в косметичних продуктах, за їх латинською, ботанічною або хімічною назвою. Їх показ на упаковці є обов’язковим в Європі з 1998 року.
Ліпіди
Слово, що позначає жирну частину їжі. До жиру належать: олії та масла рослинного та тваринного походження, маргарини. Вони відіграють важливу роль на метаболічному та енергетичному рівні.
Ще немає визначення.
Вільні радикали
Хімічні агенти, одержувані окисленням речовин, що піддаються дії кисню. Присутні в природі в організмі, вони стають шкідливими, коли їх виробляють у занадто великій кількості, наприклад через тютюн, сонце, забруднення тощо. Вони відповідають за старіння клітин і можуть бути причиною серцево-судинних захворювань та розладів.
Омилення
Природний метод виготовлення мила, омилення холодом - це повна хімічна реакція між жирною речовиною (маслом або олією) та лугом, як правило, содою або поташем.
Трієстер
Тіло з трикратною функцією "складний ефір", з'єднання в результаті дії оксикислоти на спирт або фенол з виведенням води.
Значення омилення
Кількість соди або калію, необхідна для омилення 1 грама олії.