Слон ущільнює одного з найбільших морських ссавців!
Тюлені слонів - мастодонти серед морських ссавців - дуже цікаві тварини. Вони мають спосіб життя та спосіб функціонування, дуже далекий від того, що можна уявити для ссавця, і, що дивно, вони зустрічаються на обох полюсах землі. Давайте подивимось на таємниці, які нам чекає ця неймовірна морська тварина.

Що таке тюлень слона ?
Слон-тюлень є морським ссавцем, сімейства Phocidae (сімейство тюленів) і роду Mirounga. Існує два види: південний тюлень слона та північний, до цього ми повернемось пізніше. Ці великі ссавці живуть від 30 до 50 років (самки зазвичай живуть старше чоловіків).
Фізіономія тюленя слона
Тюлень слона покрита шерстю від сірого до коричневого залежно від віку. Ці тварини можуть важити до 2 тонн для самця та 800 кг для самки, а самці - 4-6 метрів, а самки - 2,70-3 метрів.
Як ви могли помітити, статевий диморфізм (фізична різниця між самцями та самками) дуже присутній у цих видів, оскільки самець може перевищувати вагу самки в 4 рази і подвоїти її розмір.
У домінантного самця його ніздрі розвиваються, утворюючи виступ у формі хоботка, який буде слугувати звуковою дошкою для його ревіння і бурчання в період розмноження, щоб відлякати своїх суперників, які спокушаються просочити тих самих самок, як він.
Голова, яка здається дуже маленькою порівняно з тілом, має маленькі чорні очі і прикрашена безліччю вібріс (або вусів).
Його ноги, як спереду, так і ззаду, атрофовані. Однак вони можуть розгортатися у формі долоні, щоб служити рушієм як у воді, так і на суші.
Тюлень слона може здатися досить незграбним, особливо на суші, але він напрочуд може рухатися до 8 км/год.
Два види тюленів-слонів
Північний тюлень слона (Mirounga angustirostris) і південний тюлень слона (Mirounga leonina) мало відрізняються. Існує лише дві основні характеристики, які відрізняють два види:
- хода: південний тюлень слона масивніший і трохи більший за північний, що має тоншу морду.
- локалізація. Дійсно, два види не живуть на одній стороні земної кулі: південний тюлень слона, як випливає з його назви, скоріше мешкатиме на півдні Індійського океану та у водах, близьких до Антарктиди, і буде розмножуватися на островах, що межують з цим континентом, а також у Південній Джорджії; північний тюлень слона живе, скоріше, на північному сході Тихого океану і мігруватиме на Аляску, Каліфорнію чи Нижню Каліфорнію для розмноження.
Стиль життя тюленя слона
На відміну від того, що можна подумати, тюлені-слони не проводять життя біля пляжу, час від часу пірнаючи за їжею. Навпаки, ці великі ссавці проводять переважну більшість свого існування під водою, шукаючи здобич для їжі, і навіть якщо вони не мають зябер, а тому їм потрібне поверхневе повітря для дихання, вони мають неймовірну здатність до вільного виходу. Завдяки цьому тюлень-слон може зануритися на глибину до 1000 метрів і залишатися під водою під водою 20 хвилин. Світовий рекорд навіть говорить про занурення у 1998 метрів та час занурення у дві години !
Слони-тюлені знаходять свою здобич завдяки своїм вібрісам, яким вдається сприймати вібрації, викликані переміщенням зазначеної здобичі. Ці жертви, які також є різною рибою, але особливо кальмарами, є їх улюбленою їжею. Іноді вони харчуються навіть дрібними видами акул.
Незважаючи на свої розміри та вагу, тюлень слона також має багато хижаків, таких як косатки, морські леопарди та великі білі акули, які, як правило, полюють на маленьких, які народилися в рік.
Розмноження тюленів-слонів
Слони знаходяться кожні 11-12 місяців (період вагітності самки) на згаданих вище пляжах. На цих пляжах самки народжуватимуть своїх єдиних дитинчат, розміром яких буде близько одного метра і вагою від 30 до 35 кг. Його мати буде годувати грудьми приблизно три тижні, протягом яких він збільшиться в три рази, і їй доведеться захистити його від самця, який міг би його вбити, розчавивши, поки він захищає свою територію та свій гарем перед собою "інші прикидаються самці. За цей час мати не буде їсти і значно схудне. На щастя, його товстого шару жиру буде достатньо для заповнення цього періоду посту.
Самки зможуть розмножуватися приблизно до трьох років, тоді як самець не буде розмножуватися протягом дев'яти або десяти років, навіть якщо він статево зрілий у чотири роки.
Маленькі, відлучені від грудей, збираються в дитячій кімнаті, час линяти і втрачати своє чорне лануго (чорна шкіра їхньої дитини, за яку їх давно полювали), і почати вчитися плавати.
Настав час самцям просочити свій гарем. Самець може запліднити до 300 самок за один період розмноження.
Як ви вже помітили, тюлені-слони - захоплюючі тварини. Хоча за своїм способом життя вони сильно відрізняються від наземних ссавців, проте існує багато подібностей, таких як материнський та захисний інстинкт матері, годування груддю або просто вироджуваність. Навіть якщо ми живемо не однаково, ми все одно багато в чому схожі.