Словник парафінового здоров’я

В основному використовується як косметичний або медичний засіб

Словник здоров’я: парафін

07 листопада 2019 - 10:32

словник

Парафін - універсальний активний інгредієнт для шкіри

Парафін без запаху дуже універсальний. Як прозора олія парафін міститься в багатьох косметичних продуктах. Якщо на шкіру нанести м’який парафін, створюється оксамитова блискуча плівка. Протягом десятиліть вважалося, що ця плівка є екологічно чистою та забезпечує баланс вологи. Тим часом, однак, стає все більше критиків, які відкидають загальне використання таких мінеральних нафтопродуктів, як парафін, у догляді за шкірою. Як кремоподібну речовину парафін також може застосовуватися в лікувальних пастах та живильних помадах. Свічки також можуть бути виготовлені з парафіну, і промисловість також оцінює антикорозійні властивості продукту.

Що таке парафін?

Парафін - це біла маса, яка може бути рідкою, пастоподібною або твердою. Це продукт, виготовлений з мінеральних масел. Парафін, як і мінеральна олія, складається з вуглеводнів. Він водовідштовхувальний, але може поєднуватися з іншими жирами, оліями та воском.

Як робиться парафін?

Нафта, що зберігається в земній корі, спочатку видобувається, а потім переробляється, переганяється та синтезується. Окрім очищеної мінеральної олії з нафтохімічної промисловості, існують також інші відходи, включаючи парафін. Потім цю сировину ретельно очищають активованим вугіллям та сірчаною кислотою та обробляють далі. Оскільки воно може відбуватися у рідкій, пастоподібній або твердій формі, його легко обробити та легко транспортувати.

Яке застосування парафіну?

Парафін в основному використовується як косметичний або медичний засіб. Ви повинні знати, що речовина абсолютно хімічно чиста. Оскільки парафін не несе в собі жодних мікробів і в той же час являє собою вільний від мікробів ґрунт, який пригнічує розмноження бактерій протягом певного часу. Зокрема, як медичного продукту, парафіну є мало альтернатив, коли потрібно виготовляти асептичні мазі, креми та інші сполуки. Крім того, на парафін відсутні алергічні реакції, тому його також можна застосовувати зовнішньо на відкритих ранах або при серйозних захворюваннях.

Оскільки парафін зустрічається в декількох агрегатних станах і в цілому має хороші носійні властивості, активні інгредієнти, пігменти або інші добавки переважно можуть бути включені в білу масу. Саме це робить парафін настільки популярним, особливо в косметиці. Структуруючі, блискучі, плівкоутворюючі та гідрофобні властивості парафіну особливо цінуються в помадах.

Рідкий парафін також часто зустрічається в живильних лосьйонах. Це залишає шкіру приємними відчуттями, робить її еластичною і ущільнює поверхню шкіри, що здавна вважалося бажаним. Таким чином, шкідливий вплив, такий як холод, слід утримувати від шкіри, а волога повинна краще зв'язуватися з шкірою.

На що слід стежити за парафіном у засобах для догляду за шкірою?

Застосування парафіну в косметичних та медичних засобах для догляду за шкірою неодноразово і критично ставиться під сумнів. Зокрема, ставиться під сумнів передбачуваний аспект догляду за шкірою та захисту. Плівка, яка залишається на поверхні шкіри, повинна призвести до висихання шкіри і, таким чином, сприяти утворенню зморшок в довгостроковій перспективі. Stiftung Warentest не очікує жодних ризиків від використання парафіну, але застерігає від поглинання мінеральних масел засобами для догляду за губами через слизові оболонки порожнини рота.