Соняшникова олія Переваги в космічному просторі; Санофлоровий кліщ

Використовуйте ім’яЧастина використовуєтьсяБотанічна назваФармацевтична формаНазва INCI
соняшник, геліотроп, лорел, велике сонце, садове сонце, загальне сонце, насіння папуги, геліантус
насіння
Helianthus annuus
рослинна олія
Олія насіння Helianthus annuus

Соняшник, назва якого походить від його унікальності в прослідуванні сонячного курсу, є предметом широкого вирощування по всій Європі. Ця велика квітка займає величезні площі полів, вирощуваних для насіння, але також для олії.

Ботанічна презентація соняшнику

Ботанічна посвідчення особи

Сім'яВикористовувані деталіСклад насіння, діючі речовиниЦвітінняІмплантаціяТерруарПоходження від Sanoflore
Айстрові
насіння, олія
до 40% олії: 12% насичених жирних кислот (пальмітинова кислота), поліненасичених жирних кислот (65% лінолевої кислоти = омега 6, 1% α-ліноленова кислота = омега 3, олеїнова кислота = омега 9), токофероли (вітамін Е)
однорічна рослина, з червня по вересень
родом з Північної Америки, культивується сьогодні на всіх континентах.
жаркий і сухий клімат, поля, посіви
Франція, біосолідарність справедливої ​​торгівлі

Ця велика квітка дає багато насіння, з якого видобувають олію, яка широко використовується в кулінарії та косметології, а також завдяки своїм лікувальним та тинкторіальним властивостям. Він був одомашнений американськими індіанцями та мексиканцями, а в Європу введений з 16 століття іспанцями. Його вирощування як олійних рослин датується в XIX столітті в Росії.

олія

Як його ідентифікувати ?

Ботанічні характеристики

велика квіткова рослина із стеблом заввишки 1 - 2 м, міцним і мало розгалуженим, щетинистим колючими волосками і, як правило, має одну велику квіткову головку, діаметром близько 30 см. Астереї мають особливість представити a складений квітка (це стара назва сімейства айстрових), яку називають квітковою головкою та об’єднують кілька квіточок: зовнішні квіточки забарвлені яскраво-жовтий, і витягнуті по відношенню до центральних квіточок у вигляді трубки кольорові блідо-жовтий або темно-червоний. Серцеподібні (серцеподібні) листя з довгим шорстким черешком. Дрібні насіння (сім’янки), увінчані 2 гребінчастими лусочками. Головний стрижневий корінь.

На початку цвітіння квітка точно вказує у напрямку Схід/Південний Схід (сонце сходить на Сході).

Подібні види

Топінамбур (Helianthus tuberosus) походить з того ж сімейства, що і соняшник, але їдять його бульбу. Велика овочева рослина заввишки від 1,8 до 4 м. Родом із Північної Америки і культивується індіанцями Нової Англії.

Ти знав ?

Слово «Соняшник» походить від італійського «girasole», що означає «що обертається разом із сонцем», оскільки всі квіти на соняшниковому полі справді йдуть по шляху сонця. Ця астерацея реагує на геліотропізм, який впливає на ріст стебла залежно від освітленості. Це оптимізує вплив листя на світло, яке за допомогою фотосинтезу перетворює світло в енергію. Верхня поверхня листя стежить за сонцем протягом усього дня.

Переваги соняшникової рослинної олії

Ти знав

Соняшник має властивість закріплювати важкі метали та пестициди в насінні. Тому важливо вирощувати його органічно.

Соняшникова рослинна олія отримують пресуванням насіння відразу після збору.

Соняшникова олія використовується в догляд за шкірою, для краса і це хороше базове масло для масажу.

Лінолева кислота, що входить до її складу (омега 6), зменшує трансдермальне випаровування, таким чином дозволяючи краще зволоження, і має важливе значення для підтримки красивої шкіри.

Багатство вітаміну Е дає йому чесноти антиоксиданти. Це джерело багатьох дерматологічних препаратів: олії для догляду, лініменти ... його часто використовують як базову олію для приготування квіткових олій (сонячні мацерації).

Косметичні властивості, продемонстровані Санофлором (in vivo)

  • Захисний та антиоксидант.
  • Живлення та пом’якшення.
  • Зволожуючий.

Джерела:
1. Дослідження Санофлора
2. Спеціальний випуск Energie santé № 1: Les Huiles Nutrition et santé, під редакцією Максиміліано Бустос, 2002