Зовнішній вигляд, спосіб життя та харчування горлиці - НАБУ

Зовнішній вигляд, спосіб життя та раціон черепахи

Чим черепаха відрізняється від інших наших голубів, де вона зимує і чим насправді черепахи закохані? Дізнайтеся більше про життя нашої пташки року 2020 року.

спосіб

Нерозлучні птахи мають своєрідне, барвисте оперення. - Фото: Rosl Rößner

Спів черепахи виглядає більш делікатним, але більш одноманітним, ніж у інших голубів, і його легко можна відрізнити від інших пташиних дзвінків. Її даючий ім’я, майже муркочучий, глибокий «мурр-туррр-туррр» мурлить стійкий і іноді змінюється тонально. Як і його родичі, черепаха округлої форми з маленькою головою. При довжині тіла від 25 до 28 сантиметрів і розмаху крил від 45 до 50 сантиметрів, проте, він менший і набагато делікатніший. Крила також чітко відрізняються: тонкі та звужуються, вони забезпечують швидкий політ на великі відстані.

Екзотична краса

Щорічний птах 2020 року найбільш помітний своїм безпомилковим, барвистим оперенням, яке виглядає майже екзотично. Любителі птахів можуть легко впізнати черепаху по чітко ступінчастому, темному хвосту з білим кінцем. Череп і зовнішні верхні покривала крил синьо-сірі, спинка і внутрішні верхні покривала крил, однак, іржаво-бурі з чорними пір'ям. Боки шиї горлиці прикрашені чорно-білою смугастою плямою. Горло і грудна клітка мають блідо-червонуватий колір. Чітково червонувате кільце століття оточує око, яке світиться від оранжевого до червоного.

Хоча самців і самок навряд чи можна розрізнити візуально, молоді тварини з їх монохромними, брудно-коричневими та бежево-сірими шатами все ще не дуже привабливі. Також їм не вистачає характерних плям на шиї та червонуватих дотиків на оперенні грудей.

Черепахи в районі розмноження

З кінця квітня до середини травня закохані птахи повертаються на місця розмноження і починають залицяння. Чоловіки і жінки намагаються поставити себе в правильному світлі з потенційним партнером. Голуб круто підлітає з піднесеної точки, потім дугою ковзає до захисного крісла і вражає своїм різноманітним оперенням. Якщо партнерові подобається це «авіашоу», нова пара будує неглибоке гніздо з гілочок у кущах. Дві коханки залишаються вірними один одному протягом усього періоду розмноження, який у Німеччині триває до кінця серпня.

Сватання починаються для закоханих птахів з кінця квітня до середини травня. - Фото: Ральф Тьєрфельдер

До липня самка кожного разу відкладає по два яйця, а голуби рідко розмножуються втретє. Сезон розмноження триває від 13 до 16 днів. Після вилуплення за молодими пташенятами з любов’ю доглядають обидва батьки від 18 до 23 днів. Закохані птахи не захищають власну територію, лише безпосереднє місце гніздування. Хлопчики стають статевозрілими наприкінці першого року життя.

Багато доріг ведуть на південь

Закохані птахи - єдині мігранти на дальній відстані серед видів голубів у Центральній Європі. Вони залишають Європу з кінця липня до початку жовтня для сплячки на південь від Сахари. Подібно стрижам і червонокрилим стрижам, які мігрують на великі відстані, вони проводять більшу частину року в поїзді та в африканській зоні зимівлі.

Дані, що дзвонять, свідчать про те, що існує три основних шляхи міграції європейських закоханих. Понад дві третини птахів, що розмножуються у Франції, Німеччині та Великобританії, йдуть західним міграційним шляхом через Гібралтар. Племінні птахи зі сходу Центральної Європи центрально літають над Італією та Мальтою або користуються східним міграційним шляхом над Балканами.

Флаєр продуктивності

Під час осінньої міграції голубятам доводиться стикатися з напруженими етапами подорожей, саме тому вони роблять перерви, наприклад, перед тим, як перетнути Середземне море. З африканської сторони вони люблять ночувати в акацієвих лісах біля води, перш ніж пролітати до 700 кілометрів безперервно над піщаними пустелями протягом ночі зі швидкістю до 60 кілометрів на годину. Закохані птахи не тільки залишаються вірними своєму району розмноження, але і, очевидно, повертаються до своїх традиційних зимових районів. Це показують птахи з передавачами у Франції, які були знайдені в Гамбії.

На відміну від нічної осінньої міграції, голуби відлітають у райони розмноження в Європі вдень навесні. Багато тисяч птахів збираються у важливих місцях відпочинку, таких як дельта Сенегалу, на західному шляху, щоб створити резерви для виснажливого польоту додому.

Веганська їжа

Навіть під час сезону розмноження закохані шукають їжу групами - особливо по краях полів та на галявинах з відкритим грунтом, а іноді разом з іншими видами голубів. Вони майже виключно вегани і віддають перевагу диким травам та насінню дерев, таким як сосна та в'яз, які вони клюють із землі.

Наш щорічний птах пробує, серед іншого, насіння конюшини, пташиної вики, меленого диму, молочаю та морської трави, яких фермери не хочуть мати у полі. Ось чому раціон голубів змінився з 1960-х років. Частка насіння сільськогосподарських культур зараз становить більше половини раціону на значній частині площі їх поширення замість 20 відсотків, як раніше. Особливо після періоду розмноження вони все частіше їдять насіння соняшнику, насіння ріпаку та пшениці.

Родичі горлиці

Вуличний або міський голуб зустрічається у всьому світі у всіх великих населених пунктах. Походить від диких домашніх голубів або голубів-носіїв, яких вивели з скельного голуба. - Фото: Матіас Шеф

Сто років тому турецький голуб був відомий лише як племінний птах від Тихого океану до Балкан. З тих пір він розширив свою територію і зараз знаходиться у значній частині Європи. - Фото: Матіас Шеф

Лісовий голуб є нашим найбільшим і найпоширенішим місцевим видом голубів. - Фото: Френк Дерере

Голуб - єдиний німецький голуб, який розмножується в дуплах дерев і вважається птахом-символом старих лісів - Фото: Кріс Кант

У всьому світі налічується близько 300 видів голубів із 42 родів, але більшість з них є вихідцями з тропіків. У Німеччині лише рід Columba з трьома корінними видами та рід Streptopelia з двома корінними видами, включаючи наш однорічний птах.

докладніше на цю тему

Спочатку закохані були вдома в алювіальних лісах, на узліссях та на галявинах, яких сьогодні все більше не вистачає. Голуби досить гнучкі для переїзду в інші місця проживання, але цього недостатньо: популяція різко скоротилася за останні десятиліття. Більше →

Місця їх існування скорочуються, їжа отруюється, і на них легально і незаконно полюють на довгій дорозі до зони зимівлі. Але є способи допомогти закоханим. Більше →

Голуб з гілкою - це, мабуть, найважливіший символ міжнародного руху за мир. Закохані птахи відігравали важливу роль у нашому житті як метафора для закоханих ще на зорі людства. Більше →

Чорне кільце, біла пляма, зелена пляма ... Наших видів диких голубів найкраще визначити на шиї. З вуличними голубами, які спускаються від скельного голуба, може бути складно, коли схрещують диких голубів. Більше →