7 фактів про л; чорний ведмідь - блоги парків

Наближається зима, і чорні ведмеді починають сплячку.

ведмідь

Рік Стронкс, головний натураліст провінційного парку Альгонкін, ділиться цікавими фактами про ці сезонні важкі шпали:

1. Чорний ведмідь - майстер адаптації

Зимова сплячка - це його спосіб пережити довгу зиму, коли їжі не вистачає.

2. У чорного ведмедя мало хижаків

Насправді найбільшою загрозою для її виживання є голод. Ведмідь - страшна тварина. Навіть не сплячи, він намагається уникати людей - і він спить півроку, захований у своєму лігві.

3. Чорний ведмідь розміром приблизно з людину

Самка важить в середньому від 100 до 150 фунтів, а самець від 150 до 180 фунтів. Якщо їжі достатньо, жінка влітку збільшує вагу вдвічі в очікуванні сплячки.

4. Ведмідь - одиночна тварина

Єдиний раз, коли самці та самки збираються разом, - це в червні, коли вони спаровуються.

Завдяки адаптації, яка називається `` відстрочена імплантація '', ембріон не імплантує в матку до осені - і лише в тому випадку, якщо самка накопичила достатню кількість жиру в організмі, щоб пережити сплячку.

5. Ведмідь народжує зимівлю

У жовтні або листопаді самка шукає місце для зимової сплячки, як правило, під корчем або колодою, яку вона вистелює травою, гілочками та листям. У січні - не виходячи зі сплячки - вона народжує, як правило, одного або двох молодих. Дитинчата смокчуть, коли вона продовжує дрімати, і коли всі вони з’являються в квітні або травні, дитинчата досягли ваги близько п’яти фунтів кожному.

Дитинчата залишаються з матір’ю все літо, а наступної зими зимують з нею. Навесні вона виганяє їх із лігва, щоб опинитися наодинці.

6. Ведмідь втрачає половину жиру в організмі, впадаючи в сплячку

Коли ведмідь впадає в сплячку, температура його тіла падає з 38 ° C до 33 ° C, а частота серцевих скорочень падає з 50 ударів в хвилину до 10. Він не їсть, не п’є, не мочиться і не дефекує.

Зимовий ведмідь втрачає принаймні половину жиру в організмі, але на диво він не втрачає м’язову масу, а його кістки не втрачають багато кальцію.

7. Ведмідь рідко відмовляється від закуски

Як і більшість тварин, ведмеді постійно добувають їжу і проводять добу до восьми годин. Він досить вегетаріанський і харчується переважно ягодами та горіхами.

Чорний ведмідь поганий мисливець, але ловить рибу під час нересту, і якщо він може засідку палевого або молодого лося, то це зробить.

Повторюємо: 7. Ведмідь рідко відмовляється від закуски (навіть якщо вона знаходиться в наметі або кулері)

Коли ведмедів приваблюють у каютах або кемпінгах, це тому, що вони шукають їжу. А якщо знайдуть, повернуться. Ведмеді мають прекрасні довгострокові спогади, і особливо пам’ятають місце, де вони знаходили їжу.

Ось чому дуже важливо, щоб кемпінги підтримували свою територію в чистоті та не мали запахів, які можуть привабити дику природу.

Якщо у вас є транспортний засіб, упакуйте всю їжу в контейнери, які залишите в багажнику. Сюди входить все, що має запах. Тож пакуйте туалетно-косметичні засоби та одяг, який ви носили під час приготування їжі. У глибинці повісьте їжу щонайменше 4 метри над землею, на гілці, що знаходиться в 3 метрах від стовбура.

Регулярно вивозьте сміття на смітник, і не кидайте посудну воду на поле (стічні води необхідно утилізувати в сухому туалеті). Пам'ятайте про цевитріть стіл для пікніка та/або барбекю.

Хочете дізнатись більше про цих розумних тварин

Багато наших парків пропонують ведмежі розмови влітку. Наприклад, як частину своєї програми інтерпретації, парк "Алгонкін" пропонує розмову з чорним ведмедем у амфітеатрі під відкритим небом.