DIY олії для обличчя та очищення листя-терну

листя-терну

Валері Яролім, бакалавр., Трав'яний Педагог

Догляд за шкірою - це завжди охорона здоров’я. Тому що шкіра є чимось на зразок нашої імунної системи першого порядку. Він захищає нас від зовнішніх факторів, колонізується мільйонами доброзичливих мікроорганізмів і регулює багато важливих функцій організму, таких як температура, детоксикація та імунна система.

Однак він може оптимально виконувати свої завдання, лише якщо він добре харчується. Це означає, що їх функції не порушуються хіміко-синтетичними косметичними продуктами, а підтримуються жирними рослинними оліями. Рослинні олії є цінним доповненням до дієти, але їх також можна використовувати як олію для шкіри, обличчя та очищення, щоб забезпечити все тіло вологою.

олії

Чому звичайний догляд висушує нашу шкіру

Багато звичайних косметичних засобів, що зволожують, засновані на мінеральній олії. Без зайвих розмов: це перероблена нафта. Його можна знайти в INCI (список інгредієнтів), декларованому як парафін, мінеральна олія тощо.

Отже, перш ніж перейти до корисних речовин;), я хотів би ще раз пояснити, чому нафта в будь-якій формі не корисна для нашої шкіри.

"Ти те, що змащуєш"

Мінеральне масло має певну захисну функцію для шкіри. Він утворює на шкірі плівку, як я також люблю говорити, «пластикову плівку», яка захищає шкіру від таких факторів, як холод і волога (наприклад, вазелін на основі нафти, наприклад). Шкіра ненадовго здається поверхнево доглянутою і м’якою.

Але що відбувається під поверхнею? Парафіни можна охарактеризувати як чужорідні, оскільки їх структура абсолютно відрізняється від власних жирів нашого організму. Вони розщеплюються або метаболізуються дуже погано, а тому лише адсорбуються ("відкладаються"), а не поглинаються ("поглинаються").

Шкіра, важливий орган дихання, детоксикації та виведення, може важко дихати через цю "поліетиленову плівку". Він герметичний і в довгостроковій перспективі порушується захисна кислотна мантія та важливі функції шкіри. Результат - суха шкіра, яку, в свою чергу, потрібно змащувати дедалі більше, і ми чуємося в порочному колі мінеральної олії.

Його потрібно постійно змащувати, і це створює певну залежність. Хто цього не знає: якщо ви використовуєте Labello (також містить парафіни), ваші губи навряд чи зможуть впоратися без нього. З огляду на це, думка про нафту на шкірі чи на губах насправді не є сексуальною, не кажучи вже про тривалу.

Синтетичні ароматизатори, чужі для тіла та природи (яким ми стикаємось у надзвичайно великих кількостях щодня - наприклад, у миючих засобах, засобах для чищення та догляду), а також нафта також можуть спровокувати або посилити алергію та різні шкірні захворювання.

Здорова альтернатива: рослинні олії

Найголовніше для шкіри - це природний догляд з живильними рослинними оліями. Вони є життєво важливими будівельними елементами клітинної мембрани, захищають і підтримують імунну систему шкіри та захисну кислотну мантію. Хороші олії відіграють головну роль в натуральній косметиці і складають основу. Природа дозволяє нам використовувати повною мірою і має правильний догляд за кожною шкірою.

листя-терну

Властивості рослинних олій

Рослинні олії та жири виготовляються з горіхів, насіння та фруктів і дуже схожі на наші жири на шкірі. Тому вони добре всмоктуються і НЕ ущільнюють шкіру, на відміну від мінеральної олії. Шкіра залишається проникною, може дихати, а колір обличчя покращується.

Рослинні олії багаті насиченими та ненасиченими жирними кислотами та містять інші цінні речовини, такі як флавоноїди, вітаміни (А, Е) та різні мінерали. Загалом ці речовини живлять нашу шкіру, регенерують її та надають антиоксидантну дію, тобто захищають клітини. Вони активно підтримують захисну функцію та імунну систему шкіри, відновлюють та підтримують шкіру м’якою та еластичною.

Рослинні олії можна використовувати самостійно для масел для обличчя, тіла та очищення, а також для догляду за рубцями, загоєння ран та як основу для всіх видів натуральної косметики.

Олії та жири називають тригліцеридами. Вони складаються з молекули гліцерину, до якої приєднані три (насичені та/або ненасичені) жирні кислоти. Різні жирні кислоти визначають характер олії і є причиною того, що ми сприймаємо різний вплив на шкіру.

Висока частка насичених або мононенасичених жирних кислот залишає на шкірі гладку, тривалу та захисну плівку. Ці олії засвоюються не так швидко, але зазвичай вони мають відносно тривалий термін зберігання. До них належать базові олії та жири, такі як масло ши, оливкова та мигдальна олія.

Чим більше ненасичене масло, тим швидше воно може всмоктуватися і метаболізуватися. Тому він зазвичай дуже швидко всмоктується в шкіру. Сюди включено багато спеціальних масел, таких як шипшина, м’якоть обліпихи та олія примули вечірньої. Ці оливи, як правило, не мають тривалого терміну зберігання і доступні в менших кількостях. Оскільки вони дуже цінні, їх використовують економно. Якщо ви хочете включити їх у препарати, достатньо пропорції 10-20%. Один бере z. B. 10 мл спеціального масла на 100 мл базового масла. Змішування спеціальних масел з оливковою або маслом жожоба покращує термін придатності.

листя-терну

Окрім жирних кислот, особливо цінний гліцерин. Він має гідроскопічні властивості, а це означає, що він притягує і може утримувати вологу.

Цікавий побічний факт: При виробництві звичайного мила цінний гліцерин вимивається і згодом використовується для дорогих косметичних продуктів. Одна з причин, чому звичайне мило сушить шкіру.

На відміну від цього, мило, виготовлене самостійно, настільки цінне, оскільки воно, природно, містить гліцерин. Таким чином він досягає рогового шару клітин епідерми і пов'язує вологу в проміжках між клітинами. Це призводить до стійкого перемалювання. Детальніше про виготовлення мила ви можете дізнатись в онлайн-курсі “Народна косметика“ зроби сам ”.

Яке масло я вибираю?

Вимоги нашої шкіри до того, чим ми її «годуємо», засновані на кольорі обличчя, який змінюється протягом життя знову і знову. Поки z. Наприклад, якщо молоді люди схильні до дефектів та жирної шкіри, шкіра з віком стає більш сухою. Відповідно, жирна шкіра вимагає легкого догляду, а зріла, суха шкіра, з іншого боку, рада більш жирному догляду.

Які олії та жири ми використовуємо, залежить не тільки від типу шкіри та наших уподобань, а й від відповідної ситуації.

При виборі олії, з одного боку, потрібно ретельно вивчити потреби шкіри, а з іншого - вона повинна бути якісною! Тому що нафта - це не просто нафта!

1. Якість та походження масел

Масла та жири слід позначати словами "холодного віджиму" та/або "рідного" (= натурального). Таким чином ви можете бути впевнені, що олії були витягнуті якомога акуратніше і що інгредієнти, що визначають ефективність шкіри, в основному збереглися. Рослинні олії холодного віджиму мають характерний колір і типовий запах. Наприклад, какао-масло холодного віджиму пахне шоколадом.

Рафіновані олії, навпаки, виготовляються з олійних культур при температурі вище 100-200 ° С. Часто використовують розчинники, відбілюючі речовини та інші синтетичні хімічні речовини. Цінні рослинні речовини втрачаються через високі температури. Вони не підходять для догляду за шкірою.

Органічний - це краще! Для самостійного догляду я особисто використовую олії та жири з органічного землеробства. Синтетичні хімічні пестициди, що використовуються в звичайному сільському господарстві, не просто загрожують комахам.

Вони також мають властивість відкладатися на рослинах, де вони особливо багаті жиром, тобто на фруктах (оливки), насінні (насіння льону) та горіхах (мигдаль), з яких пресують наші рослинні олії, і на них не повинно залишатися ні найменшого сліду Шкіра землі.

Існує великий вибір місцевих масел, таких як соняшникове, конопляне насіння, осот, виноградне насіння, вечірня примула та олія шипшини. Але органічна оливкова олія з Греції чи Італії також робить чудове масло для шкіри. Походження масла завжди повинно бути вказане на пляшці на етикетці.

очищення

2. Тип шкіри та комедогенність олії

Яке масло підходить для відповідної шкіри, також залежить від типу шкіри та вимог шкіри. Комедогенність олії може зіграти важливу роль, особливо в області догляду за обличчям, де ви, як правило, отримуєте більше домішок.

Комедогенність - це ступінь затвердіння пір, яку речовина викликає на шкірі. Деякі олії та жири не проникають безпосередньо в шкіру і поєднуються зі шкірними структурами. Це може призвести до затвердіння, розмноження бактерій і зрештою до плямистої шкіри.

Комедогенна шкала коливається від 0 до 5, де 0 означає, що олія є некомедогенною (наприклад, масло ши, конопляна олія), а 5 дуже комедогенна. Починаючи з 3-х років, слід використовувати олії обережно і стримано, особливо при плямах шкіри на обличчі. Ось кілька прикладів:

K0 = олія насіння конопель, масло ши

K1 = олія шипшини, жожоба, рицини, м’якоті обліпихи

K2 = мигдальне, оливкова, кунжутна олія

K4 = масло какао, олія зародків пшениці

Підходящі олії для кожної шкіри - короткий огляд

Догляд за пошкодженою шкірою: Олія насіння конопель, олія жожоба, олія шипшини

легкий догляд, який швидко засвоюється: Олія авокадо, олія жожоба, соняшникова олія

особливо зволожуючий та багатий догляд за сухою шкірою: Конопляна олія, масло какао, оливкова олія, соняшникова олія, масло ши

Догляд за зрілою шкірою: Арганова олія, олія жожоба, кокосова олія, оливкова олія, олія шипшини

підходить для дітей та немовлят: мигдалева олія

заспокійливий і захисний: Олія конопель, олія примули вечірньої, соняшникова олія, олія зародків пшениці

знімає свербіж: Кокосова олія, олія примули вечірньої