Парафін у ванні для рук, віск та косметика
Важко уявити, але свічки, жувальна гумка, косметика, засоби для чищення, солодощі та засоби для чищення взуття мають одне спільне: парафін, відхід нафтової промисловості. Популярний продукт дешевий і універсальний, але він має і негативні сторони. Центральним пунктом критики є те, що нафта з викопного палива використовується для виробництва парафіну. Парафін також не обов'язково корисний для здоров'я. Особливо при згорянні - наприклад, у свічках з парафіном - утворюються отруйні гази, які навіть можуть спричинити рак.

Парафіновий віск у свічках
При спалюванні парафіну виділяються численні небезпечні речовини, включаючи алкани, алкени, кетони, толуол та бензол. Вони потрапляють у повітря кімнати за допомогою парафінових свічок і можуть призвести до утруднення дихання та алергічних реакцій. Крім того, згідно з дослідженням університету штату Південна Кароліна, він повинен сприяти розвитку раку легенів.
Любителі свічок не повинні автоматично обходитися без затишного теплого світла. Згідно з дослідженням, кожному, хто лише час від часу запалює свічки, а потім не залишає їх горіти годинами, нема чого боятися.
Також слід Свічки з парафіном не можна спалювати в невеликих, непровітрюваних приміщеннях, таких як ванні кімнати. При гасінні свічки бажано не видувати гніт, а зігнути його і опустити в гарячий віск. Після спалювання парафінової свічки приміщення слід ретельно провітрити.
Якщо ви все-таки хочете бути в безпеці, радимо свічки, виготовлені із справжнього бджолиного воску або соєвої олії. Вони виготовляються не лише з відновлюваної сировини, але й не виділяють ніяких токсичних речовин, які можна виявити при спалюванні.
Парафін у косметиці
Власне кажучи, парафін є дистилятом з нафти і, таким чином, забезпечує необхідний вміст жиру для таких косметичних продуктів, як крем для обличчя, лосьйон для тіла та бальзам для губ. Дія парафіну Однак стан здоров’я шкіри суперечливий. Критики скаржаться, що шар жиру перешкоджає шкірі дихати, висушує її, сприяє зморщуванню і відкладенням у внутрішніх органах.
Вуглецевий слід нафтопродукту також часто критикують. Ось чому багато компаній з натуральної косметики не використовують парафін як інгредієнт у своїх продуктах. Проте дерматологи та хіміки не можуть знайти шкідливого впливу на здоров'я парафіну в косметиці. Швидше вони підкреслюють майже необмежений термін зберігання, низьку ціну та хорошу сумісність парафіну.
Універсальний парафін залишається суперечливим.
Догляд за допомогою парафінової олії: ванна для рук та креми
Оскільки парафінова олія хімічного продукту дуже жирна, вона особливо підходить для догляду за сухою шкірою. Наприклад, у професійному манікюрі парафінова ванна для рук є одним із поширених методів лікування. У парафіновій ванні чистий парафін нагрівають приблизно до 50 градусів Цельсія, а руки опускають у гарячий рідкий віск.
Якщо руки покрити товстим шаром парафіну, вони вийдуть із Парафінова ванна для рук брали і чекали, поки віск висохне. Завдяки теплу, доглядаючі речовини та жир добре всмоктуються в шкіру і призводять до м’яких на дотик рук або ніг.
Креми на основі парафіну - такі як доїльний жир - допомагають захистити шкіру та губи від вітру та холоду, особливо взимку. Шар доїльного жиру, нанесений на губи або щоки перед катанням на лижах або ходьбою по снігу, не тільки запобігає пересиханню шкіри, але також захищає від втрати температури та обмороження.
Парафін в їжі
Харчова промисловість використовує парафін переважно в жувальних гумках, кондитерських виробах та для консервування сиру. Парафін часто використовують для шкірки сиру, оскільки він захищає сир від висихання і робить його міцним протягом тривалого часу. Жувальна гумка на основі парафіну виготовлялася вже в 19 столітті.
Навіть сьогодні парафін - це основна маса, так звана «жувальна основа» багатьох жувальних гумок. Як харчова добавка E905 очищений парафін використовується як покривний матеріал для фруктів, овочів та сухофруктів і, таким чином, сприяє збереженню плодів. Парафін також часто використовують для шоколаду та клейких ведмедів, щоб надати солодощам рівну, блискучу поверхню.
Хоча парафін їстівний і не шкодить здоров’ю, він не засвоюється організмом, а виводиться знову неперетравленим. Чистий, рафінований парафін навряд чи має небажані властивості і визнаний Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) таким відсутність ризику для здоров’я класифікується Однак перед його споживанням слід усвідомити, що універсальна добавка є відходом нафтової промисловості.
Більше статей
Оновлено: 21.06.2018 - Автор: Крістіна Клемент