Переваги, використання та причини використання кокосової олії

кокосової

Кокосова олія за останні роки стала однією з найбільш бажаних косметичних засобів завдяки своїм чудодійним якостям як у догляді за шкірою, так і над волоссям. Щоб отримати вигоду з його виняткових властивостей, важливо використовувати натуральне кокосове масло, отримане холодним пресуванням. Це, крім косметичної дії, може використовуватися в їжі, у різних рецептах, приносячи ряд корисних для здоров’я зсередини. Щоб краще зрозуміти користь кокосової олії, ми запрошуємо вас до заходу у світ цього чудодійного дерева для здоров’я.

Історія кокосової олії та її перші застосування

Користь кокосової олії для організму

Як правильно використовувати кокосове масло на кухні?

Які існують види кокосової олії?

Кокосова олія та ритуали краси

Історія кокосової олії та її перші застосування

Кокосове масло добувають з кокосових горіхів, а кокосові горіхи - це плоди кокосового дерева або кокосової пальми. Родом це дерево з Південної Азії і широко поширене в Індії. В останні десятиліття кокосове дерево почали культивувати в інших тропічних країнах. Кокосова пальма або кокосове дерево виростають до 30 метрів у висоту, а листя довгі і можуть досягати 6 метрів. У той же час певні дерева можуть мати важкі плоди вагою до 2 кг. Кокосові пальми зазвичай діляться на дві категорії: високі та карликові. Високорослі можуть давати максимум 100 плодів на рік, але в середньому це 30 плодів через погано утримувані врожаї.

У деяких частинах світу макаки використовують для збору фруктів. Школи для навчання цього різновиду мавп існують і сьогодні в Таїланді та Малайзії. Змагання проводяться щороку, щоб визначити найшвидшого колекціонера. Таку конкуренцію також описує дослідник Марко Поло у праці "Книга чудес", оскільки він перший згадує про кокосову пальму для європейців наприкінці ХІІІ століття. Але історія кокосового горіха набагато давніша, і людство використовує його з 2000 років тому.

Існують археологічні дані, що тисячі років тому арабські торговці в Перській затоці перевозили кокосові горіхи з Індії на Близький Схід, а також у деякі країни Східної Азії. Навіть вираз на арабській мові, який дається кокосовим горіхам, слово в слово перекладається "індійським горіхом", і цей вислів використовується і сьогодні. Кокосовий горіх починає масово прибувати до Європи лише на початку 16 століття по цій легендарній дорозі - Шовковому шляху.

причини

причини

Користь кокосової олії для організму

Кокосова олія містить залізо, вітамін К та вітамін Е, потужний антиоксидант, який допомагає регенерувати шкіру та запобігати передчасному старінню. Ми зазначаємо, що 100 грам кокосової олії містить близько 0,1 мг вітаміну Е. Він також містить насичені білки та жирні кислоти, які виконують роль у підтримці клітинного здоров’я та відновлення тканин, маючи склад, подібний до грудного молока. Кокосова олія має протигрибкові, антиоксидантні, антибактеріальні та противірусні властивості.

Кокосове масло особливо рекомендується людям, які стикаються з сухою та зневодненою шкірою, оскільки воно має велику властивість покращувати гідроліпідну структуру епідермісу. Завдяки регенеруючій, проти подразнюючій та протизапальній дії кокосове масло є чудовим засобом, в тому числі для догляду за тріщинами п’ят. Також кокосове масло можна впевнено використовувати після епіляції, оскільки воно заспокоює та пом’якшує шкіру. Його користь також можна побачити, якщо його наносити на незначні рани та синці, він прискорює процес загоєння, у тому числі зсередини, якщо застосовувати всередину.

Користь кокосового масла для шкіри

Кокосове масло, яке регулярно застосовується на шкірі, запобігає появі зморшок і зникає дрібних ліній, надаючи шкірі пружності та пружності. Він стає справжнім тоніком для втомленої шкіри і відновлює сяйво тьмяної шкіри. Особливою якістю кокосового масла є його здатність забезпечувати захист від сонця, що зменшує до 20% шкідливу дію ультрафіолетових променів, які контактують із шкірою.

Переваги кокосового масла в догляді за волоссям

На додаток до блиску та еластичності, які вона пропонує волоссю, кокосове масло зміцнює корінь та прискорює ріст волосся, одночасно створюючи захисну плівку. Він також ефективний у боротьбі з лупою та зменшує ризик захворювань шкіри голови, таких як лущення, з якістю збалансування рН шкіри. Завдяки лауриновій кислоті, що входить до складу, вона обробляє та зволожує посічені кінчики і помітно покращує стан волосся, постраждалого від надмірної укладання та фарбування. Кокосове масло може успішно замінити кондиціонер та маску для волосся.

Користь кокосового масла для шкіри

Той факт, що понад 90% складу кокосової олії - це насичені жирні кислоти, кислоти, які легко метаболізуються організмом, робить його справжнім і природним джерелом енергії для організму. Капринова та каприлова кислоти у складі мають здатність боротися з кандидозом та іншими захворюваннями, спричиненими грибками, а лауринова кислота, яка також міститься в грудному молоці, є справжнім природним антибіотиком. З іншого боку, кокосова олія стимулює обмін речовин і знижує апетит, корисна при дієтах, знижує рівень холестерину та кров’яного тиску, захищає серцево-судинну систему, запобігає атеросклерозу та підтримує здоров’я щитовидної залози.

Користь кокосової олії для травлення

Кокосова олія містить понад 90% насичених жирів. Важливо пам’ятати, що не всі жири цього типу поводяться в організмі однаково. Кокосова олія завдяки високому відсотку лауринової кислоти (десь понад 55%) насправді є корисною для організму. Насправді кокосова олія є найважливішим і найбагатшим джерелом лауринової кислоти після грудного молока.

Лауринова кислота - це насичена жирна кислота, яку, крім кокосового молока, ми також знаходимо в лавровій олії та пальмовій олії. Останнє є одним із «лікувальних засобів» від здоров’я та краси, які віддають перевагу жінки у всьому світі протягом останніх 10 років, оскільки вони загоюють суху та потріскану шкіру, але достатньо легкі, щоб відчувати себе комфортно на шкірі.

Іншими словами, цей продукт надзвичайно поживний і допомагає травленню. Крім того, завдяки своїм протимікробним властивостям, це масло допомагає боротися з подразненнями та інфекціями, які можуть виникнути всередині тонкої кишки або товстої кишки.

Користь кокосового масла для мозкової діяльності

Дослідження останніх років показали, що кокосова олія благотворно впливає на пам’ять і покращує концентрацію уваги. Дієтологи виявили, наприклад, що якщо ми щодня додаємо в наш раціон столову ложку кокосової олії, це допоможе метаболізму та регулює нервові процеси, пов’язані з ємністю пам’яті.

кокосової

причини

Як правильно використовувати кокосове масло на кухні?

Кокосова олія - ​​це інгредієнт, який повинен існувати на будь-якій кухні. Він ідеально підходить для випічки, для тортів і може так само замінити масло. Його можна вживати щодня в усіх видах страв, особливо в різних рецептах смузі, інгредієнт, який не повинен відсутній у раціоні активних людей, які звикли займатися спортом або різними ранковими заходами.

Кокосове масло також можна додавати в каву, якщо його змішувати з іншими інгредієнтами, щоб перетворити на збиті вершки. Він також може замінити соняшникову олію при виготовленні різних заправок або соусів, а майонез стане набагато кориснішим за допомогою кокосової олії.

Які існують види кокосової олії?

Шукаючи їжу, добавки або різні креми чи косметичні лосьйони, вам потрібно звернути увагу на кілька аспектів, оскільки кокосова олія використовується і продається багато в чому.

Нерафінована органічна кокосова олія

Його вважають найкращим з усіх, оскільки його видобувають зі свіжого кокосового горіха за допомогою спеціального процесу бродіння, який захищає корисний ефект кокосового масла. Цей вид кокосової олії, здається, має найвищі антиоксидантні властивості. Незважаючи на те, що цей процес базується на теплі, дослідження показали, що він не впливає на поживні речовини в кокосовій олії, навпаки, він може принести додаткову користь.

Кокосова олія екстра вірджин

Це швидше стандарт для оливкової олії, але не обов’язково для кокосової олії. Це робиться шляхом холодного пресування олії і не дозволяє зберігати його антиоксиданти. Це означає, що така кокосова олія має низькі властивості та поживні речовини.

Рафінована кокосова олія

Цей тип олії зазвичай не має смаку та запаху кокосового горіха. Він нагрітий, білий і дезодорований. Він також має деякі переваги, але не такі, як нерафіновані.

Фракціонована кокосова олія

Фракціонована кокосова олія - ​​це рідина, яка не стає твердою нижче 76 градусів, як і сира олія. Він не має таких властивостей, як рафінована олія, натомість його дуже добре використовувати в їжу.

використання

Кокосова олія та ритуали краси

Що стосується краси, то кокосове масло має багато переваг. Якщо ми трохи поговорили про вплив кокосової олії на волосся та шкіру, то переваги набагато складніші і сягають набагато ширшого діапазону. Інша важлива річ - кокосове масло в поєднанні з іншими природними інгредієнтами не втрачає своїх властивостей, і це робить його надзвичайно універсальним.

Наприклад, кокосове масло в поєднанні з іншими маслами може створити очищаючий крем для ідеальної шкіри. Уже існують креми та лосьйони на основі кокосової олії та масла ши для тіла, рук тощо.

Завдяки лауриновій кислоті кокосове масло можна використовувати як природний засіб для очищення очей. Крім того, він маскує сліди, залишені старінням при безпосередньому використанні на шкірі. У той же час продукт можна використовувати як сонцезахисний крем. У поєднанні з коричневим цукром цей продукт можна використовувати для відлущування шкіри.

причини

Коротше, що потрібно пам’ятати про кокосове масло!

Велика кількість лауринової кислоти знижує рівень холестерину та врівноважує артеріальний тиск. Це тримає артерії гнучкими і тим самим захищає від атеросклерозу. Крім того, медичні дослідження показали, що кокосова олія допомагає здоров’ю щитовидної залози завдяки своєму унікальному поєднанню поживних властивостей і тому, що воно потрапляє безпосередньо до печінки без необхідності ферментів у процесі травлення;

Кокосова олія покращує обмін речовин. Оскільки воно прямує до печінки, воно використовується як енергія і не вважається жиром. Це допомагає схуднути, тому що дає відчуття ситості;

Покращує щільність кісткової тканини, дозволяючи краще засвоювати кальцій, мінерали та вітамін D;

Він має протигрибкові властивості і допомагає боротися з кандидозом, але також є важливим союзником у боротьбі з інфекціями, що трапляються в організмі;

Він має протимікробні, антибактеріальні та противірусні властивості і може допомогти вам позбутися від застуди або грипу;

З калорійним коефіцієнтом 863 ккал на кількість 100 г кокосове масло є багатим джерелом ліпідів, і всі дієтологи рекомендують його як дієтичний замінник соняшникової або пальмової олії. Крім того, завдяки великому обсягу насичених жирів, особливо високій концентрації тригліцеридів, кокосове масло стає їжею, що дуже допомагає здоров’ю печінки, травної системи і навіть мозку, поглинаючи жирні кислоти, які потім трансформуються в кетони.

Не менш важливо пам’ятати, що кокосова олія також відповідає за надходження в організм холестерину ЛПВЩ, ліпопротеїдів, які підтримують зниження ризику серцево-судинних розладів. Зокрема, високий рівень ЛПВЩ-холестерину означає знижений ризик серцево-судинних захворювань. Як ідея, ЛПВЩ означає «ліпопротеїни високої щільності», тобто ліпопротеїни високої щільності.

Кожна частинка холестерину ЛПВЩ являє собою мікроскопічну краплю, яка складається з ліпопротеїнової оболонки, яка оточує ядро ​​(центр), складене з холестерину. Частинки холестерину ЛПВЩ настільки щільні в порівнянні з іншими типами частинок холестерину, що їх по праву називають "високою щільністю" або "хорошим" холестерином.

ЛПВЩ-холестерин виводить шкідливий холестерин з організму через печінку. Тому цей хороший холестерин може запобігти відкладенню атероматозних бляшок, захистити артерії та захистити нас від атеросклерозу. Це вважається "хорошим холестерином", і бажані більш високі значення, а кокосова олія просто допомагає цьому процесу.

Не менш важливим є той факт, що кокосова олія не розкладається при високих температурах, як це роблять інші олії, тому її можна без турбот використовувати при приготуванні очних яєць, картоплі фрі і навіть як інгредієнт випічки.

У кокосовій олії ми знаходимо такі сполуки:

  • насичені жирні кислоти;
  • мононенасичені жирні кислоти;
  • поліненасичені жирні кислоти;
  • вітамін К;
  • вітамін Е;
  • залізо.

На закінчення, добре використовувати кокосове масло у своєму раціоні і уникати штучних жирів, що містяться в оброблених продуктах, відомих як частково гідровані жири.

Інформація в цій статті не повинна замінювати консультацію фахівця або візит до лікаря. Будь-які медичні рекомендації, що містяться в цьому матеріалі, носять лише інформаційний характер. Висновки або посилання не є типовими і можуть варіюватися в залежності від людини і можуть залежати від способу життя, стану здоров'я, а також інших факторів. Ця інформація не повинна замінювати обґрунтований діагноз.