Властивості ефірної олії герані єгипетської та основні напрямки використання в ароматерапії
Ароматерапія | Опубліковано 11 лютого 2017 року

Прямо з Південної Африки з ім'ям, не пов'язаним з його походженням, Герань єгипетська, також називається герань рожева, росте по всьому світу.
ГЕРАНІЙ ЄГИПТУ, КВІТКА ДЛЯ ВАШОГО Врятування
З більш ніж 500 різних видів, дуже мало використовуються в ароматерапії. Герань загалом є частиною парфумерних композицій та косметичних продуктів. Герань єгипетська, зі свого боку, виявляє багато корисних властивостей для людського організму.
Ефірна олія герані єгипетської отримують дистиляцією листа Pelargonium x asperum, отриманими ароматичними молекулами є цитронелол та гераніол.
Основні властивості ефірної олії герані трояндової
- Антибактеріальний, фунгіцидний.
- Кровоспинний.
- Знеболюючий, протизапальний.
- В'яжучий тонік для шкіри.
Традиційне використання ефірної олії герані з Єгипту
Ефірна олія герані Росат входить до складу певних процедур, призначених для різних проблем та ситуацій:
- Вугрі, опіки, екзема, виразки, пухирі, сонячні опіки, псоріаз, зморшки
- Шкірні або гінекологічні мікози.
- Ревматизм, артрит, тендиніт, скутість, судоми.
- Епстаксис, порізи з кровотечею.
- Геморой, розацеа, флебіт, герпес.
- Стрес, астенія, тривога.
Способи використання ефірної олії герані з Єгипту
Усно: 2 краплі ефірної олії по нейтральній таблетці 3 рази на день при запальних та нервових інфекціях, втомі, цукровому діабеті, виразці шлунка
Місцево: змішайте 2 краплі ефірної олії з 2 краплями рослинного масла для використання при легкому масажі ураженої ділянки: вугрів, екземи, псоріазу, герпесу, пухирів, м’язових болів, шкірних дріжджових інфекцій, оперізуючого лишаю, старіння шкіри, обмороження, целюліту, дротиків.
Чисто: з розрахунку від однієї до 2 крапель: укуси комах, порізи, садна
У ванні: з розрахунку 20 крапель, розведених в основі ванни: ревматичні болі, ломота, судоми; важкі ноги, варикозне розширення вен, пухирі, опіки, геморой, целюліт залишаються 15 хвилин у ванні, глибоко дихаючи
У дифузії: тримати комарів подалі.
Застереження щодо використання ефірної олії герані єгипетської
не застосовувати під час вагітності.
Інші імена: Pelargonium asperum cv Бурбон, Pelargonium rosae, герань rosat, запашна герань.