Всесвітній день лева Десять важливих фактів - звіти про подорожі, поради щодо подорожей; Звітує туристичний журнал

Сьогодні 10 серпня відзначається Міжнародний Всесвітній день левів. Провідна екосафарі-компанія та організація з охорони навколишнього середовища Сафарі в пустелі святкуйте день найцікавішими фактами про елегантного великого кота - від соціальної поведінки до складних спілкувань до виживання в пустелі.

десять

  1. Соціальні коти: Леви живуть у спільноті

На відміну від своїх родичів, леви зазвичай живуть більшими зграями. Існує чіткий розподіл ролей та ієрархії. Самки відповідають за полювання, самці захищають територію. Самцям великих котів дозволяється спочатку використовувати здобич, а потім левиці і, нарешті, потомство.

  1. Добре заревів лев: Складне спілкування на відстані до восьми кілометрів

Леви мають одне з найскладніших способів спілкування серед будь-яких котів. Вони спілкуються ревом, гарчанням, бурчанням, стогоном, нявканням, муркотінням, гудінням, диханням і лясканням. Однак рев залишається їхнім найпотужнішим інструментом і його чути на відстані восьми кілометрів. Вони виражають територіальну власність, залякують суперників, знаходять інших членів зграї та посилюють соціальну згуртованість.

  1. Охолодження на висоті: леви лазять по деревах

Чи знаходить здобич захист від мисливців на деревах? Ви думали неправильно, бо леви теж піднімаються в повітря. Роблячи це, вони в основному шукають тінь у пологах листя та охолоджуються прохолодним вітерцем. Це можна побачити, наприклад, у Національному парку Кафуе в Замбії та Національному парку Акагера в Руанді, де працює сафарі Wilderness.

  1. Важка вага: Леви важать в середньому 180 кілограмів

Леви - найбільші дикі коти в Африці і другий за величиною вид котів у світі після тигра. Дорослі тварини важать в середньому 180 кілограмів для самців і 130 кілограмів для самок. Найважчий на сьогоднішній день лев важив 375 кілограмів.

  1. Меню королів: від 25 кілограмів м’яса до комах

Меню Льовен дуже різноманітне. Залежно від доступної їжі, вони пожирають до 15 відсотків маси тіла. Вони воліють полювати на антилоп та буйволів, але також на маленьких слонів та жирафів. Птахи та комахи також прилітають, коли настає великий голод.

  1. На ледачій шкірі: Леви сплять до 20 годин на добу

Леви сплять до 20 годин на добу. Вони не шукають схованки, оскільки дорослі тварини не мають природних ворогів - крім своїх власних прихильників. Вони особливо активні між сутінками та світанком, коли найхолодніше. Як м’ясоїдні тварини, вони споживають багато калорій за один прийом їжі.

  1. Все залежить від волосся: темні гриви справляють враження

Левів-самців легко помітити завдяки своїй характерній гриві. Привертає увагу волосся залякує суперниць і справляє враження на дам. Жінок-левів особливо тягне до темної гриви. Забарвлення також надає інформацію про вік лева - чим темніше, тим старша тварина.

  1. Дикий камуфляж: левенята з леопардовим принтом

Темні плями хутра, що нагадують леопардовий малюнок, з’являються у дитинчат левів. Це дозволяє покращити камуфляж у перші місяці, але через короткий час знову зникає.

  1. Художник виживання: Пустельні леви в Намібії кидають виклик несприятливим умовам

Леви добре пристосовуються і зустрічаються в найрізноманітніших місцях проживання, будь то в улюбленій савані, а також у сухих лісах і пустелях. Леви-пустелі унікально пристосовані до свого середовища. Наприклад, вони полюють вдень і долають великі відстані у пошуках здобичі. Вони переважно харчуються меншими тваринами, такими як антилопи, миші та птахи, і можуть обходитися без води до двох тижнів.

  1. Захист лева: королю тварин загрожує небезпека

За останні 25 років популяція левів у світі зменшилася вдвічі. З 40 000 у 1994 році зараз живе лише 20 000 тварин. Тому разом з іншими партнерами Wilderness Safaris заснував Коаліцію Lionscape. Вона допомагає Фонду відновлення левів (LRF) досягти свого бачення подвоєння кількості левів в Африці до 2050 року. Леви вважаються так званими парасольковими видами - якщо леви захищені, це також зберігає середовище проживання навколо них.