Арахісове масло ✌ Використання, ефекти та переносимість 🥇 Медицина - Фітнес - Харчування

масло

Багато людей усвідомили приховану небезпеку, яка ховається в рослинних оліях, таких як ріпакова, соєва або кукурудзяна олії, і зараз перейшли на здорові альтернативи, такі як оливкова олія та кокосова олія. Горіхові олії також стають все більш популярними, арахісове масло - одне з найпопулярніших.

Однак перед використанням арахісової олії слід враховувати певні фактори, особливо під час приготування їжі.

Структура посади

Що таке арахісове масло?

Солодке та ароматне кулінарне масло, яке також називають арахісовим маслом, виготовляється з Arachis hypogea, повільно зростаючої однорічної рослини, яка є єдиним представником сімейства Fabaceae (Leguminosae).

Незважаючи на слово "горіх" у назві, арахіс є бобовим і росте під землею, на відміну від інших горіхів, таких як волоські та мигдаль, які ростуть на деревах (отже, їх називають горіхами).

Кажуть, що арахіс походить з Південної Америки. Інки Перу використовували арахіс як підношення і клали його поруч з муміями як допоміжний засіб для духовного життя.

Племена в центральній Бразилії також готували напій з арахісу, а європейські дослідники кукурудзи доставили рослину до Північної Америки, Азії та Африки, де воно широко використовувалося.

Сьогодні в трійку найбільших виробників арахісу входять Індія, Китай та США. Ядра арахісу їдять свіжими або смаженими, або використовують для приготування їжі та кондитерських виробів. Однак вони також перетворюються на їстівну олію з приємним ароматом та смаком.

Арахісове масло може бути або холодного віджиму, яке має насичений жовтий колір і приємний горіховий аромат і солодкуватий аромат, або вишукане, світло-жовтого, нейтрального смаку, без алергенів та домішок.

Ви також можете придбати смажене арахісове масло, яке має більш глибокий смак і колір і найкраще застосовується для ароматизації, настоювання їжі або в заправках, соусах та маринадах.

Використання арахісової олії

На даний момент арахісова олія є однією з найпопулярніших олій, яка використовується в кулінарії, оскільки її можна використовувати для смаження, смаження або просто додавання м’яких горіхових смаків стравам. Він широко використовується в азіатських культурах, таких як Китай, Лаос, В’єтнам та Камбоджа.

Рафінована арахісова олія має нейтральний смак і не вбирає смак приготованої в ній їжі. Насправді, кілька видів їжі можна готувати в одній партії арахісової олії, не забруднюючи смаки.

Однак перед тим, як використовувати цю олію в кулінарії, майте на увазі, що в ній багато омега-6 жирних кислот, що може порушити ваше співвідношення омега 3: 6 і зіпсувати ваше здоров’я. Я рекомендую обмежити використання для приготування їжі або смаження і бажано використовувати без нагрівання.

Кокосова олія - ​​більш здоровий вибір харчової олії . Мало того, що він досить стабільний, щоб протистояти нанесенню тепла, але він також містить велику кількість насичених жирів, які необхідні для вашого здоров’я. Арахісове масло також можна використовувати для ароматерапії. Ось кілька простих способів його використання:

Як масажне масло щоб зміцнити своє тіло та полегшити хворі суглоби та м’язи.

Щоб позбутися від прищів. Арахісове масло діє як для натуральної шкіри, так і для сухої шкіри та захищає шкіру від чорних крапок.

Для лікування лупи. Просто змішайте ложку арахісової олії з кількома краплями олії чайного дерева і лимонним соком, а потім нанесіть її на шкіру голови. Залиште на дві-три години і змийте шампунем і водою.

Це їстівне масло також сприяє зменшенню втрати білка, згущує волосся, зволожує кінці волосся та відновлює пошкоджені волосся.

Щоб ваші губи були зволоженими. Протріть губи м'якою зубною щіткою протягом трьох-чотирьох хвилин, протріть їх гладко ватним диском, змоченим у теплій воді, а потім масажуйте арахісове масло на губах.