Гусак гусячий - стерильний; Зоологічний зоопарк; зоопарк

Статус: Найменше занепокоєння

зоопарк

Класна кімната: Птахи

Замовлення: Anseriformes

Сім'я: Анатиди

Вона рідко відвідує Францію, лише шукаючи притулку там, коли особливо холодна зима надто ускладнює життя в північній Європі, куди вона зазвичай мігрує. Коли повертається літо, вона виїжджає в арктичні регіони, щоб там гніздитися.

Молодняк цього виду піддається випробуванню: їх батьки влаштовують гніздо на вершині скелі, щоб захистити його від хижаків, але тоді молодняк повинен спуститися без допомоги. Їм нічого не залишається, як стрибнути в порожнечу !

Їх легкість і пух, що їх покриває, амортизують падіння на скелях, але багато молодих гусей гине під час цього першого стрибка.

ТИ ЗНАВ ?

У середньовіччі не було відомо, куди дівались гуси, коли вони виїжджали з Європи для своєї міграції. Легенда стверджувала, що ці птахи проводили літо в морі у вигляді вусачів (невеликий ракоподібний).

КАРТА І ПІКТОГРАМИ

Відділ: Гренландія, Шпіцберген, північ Євразії

Місце проживання: скелі, луки, болота, грязевики, прибережні затоки

Дієта: трава, водорості, дрібні безхребетні

Розріз: Від 55 до 70 см

Вага: Від 1 до 2,5 кіло

Довговічність: 20 років

Розмноження: 3-5 яєць на кладку