Какао-масло - ось чому це один з найкращих кетожирів - Лебепур
Знаючи це чи ні, ви, напевно, багато разів у своєму житті їли масло какао - і розмазували його по шкірі. Какао-масло (іноді його називають олією теоброма) - це натуральна, що плавиться олія, що добувається із какао-бобів. Це джерело жиру, з якого виготовляється шоколад, і який відповідає за те, що він надає спокусливого, талого в роті та шовковистого відчуття.
Крім того, як і інші корисні для шкіри джерела здорових жирних кислот - наприклад, сире масло ши або кокосове масло - масло какао ідеально підходить для природного оздоровлення сухої чутливої шкіри. Справжнє какао-масло цілком їстівне (і має слабкий смак і запах, подібний темному шоколаду), і його дуже часто використовують у лосьйонах для шкіри, блисках для губ, паличках та інших косметичних мазях.
Що таке какао-масло?
Какао-боби є рідними для частин Центральної та Південної Америки, і їх збирали століттями, щоб забезпечити шкіру природними зволожуючими кремами, наприклад у Мезоамериці та Карибському басейні. Завдяки своєму м’якому запаху, гладкій текстурі (завдяки своїм «заспокійливим» властивостям) та ультра-зволожуючим властивостям, какао-масло сьогодні є дуже популярним інгредієнтом у всіх видах комерційних косметичних товарів по всьому світу.
Ще один дивовижний атрибут какао-масла? Какао-боби є високооксидантною їжею, оскільки містять значний рівень поліфенолів та флаваноїдних антиоксидантів. Насправді самі какао-боби виявились одними з найбільших постачальників поліфенолів у нашому раціоні. Деякі з цих антиоксидантів зберігаються в какао-маслі навіть після того, як боби відокремлюються від твердих речовин, а це означає, що вони корисні для поліпшення імунітету, зниження запалення та поліпшення здоров'я серця - все, незважаючи на те, колись страшний насичений жир. (1)
Какао-масло - це здоровий жир, який в основному насичений, як кокосова олія. Вміст насичених жирних кислот (на відміну від ненасичених жирних кислот) становить від 57 до 64 відсотків загального вмісту жиру, залежно від типу. Серед різних типів жирних кислот є:
Стеаринова кислота (приблизно від 24 до 37 відсотків від загального вмісту жиру)
Пальмітинова кислота (від 24 до 30 відсотків)
Міристинова кислота (від 0 до 4 відсотків)
Арахідова кислота (приблизно 1 відсоток)
Лауринова кислота (лише приблизно від 0 до 1 відсотка)

8 переваг і використання какао-масла
1. Запобігає сухості та лущення шкіри
Какао-масло - чудовий зволожувач для шкіри. Він не тільки зволожує шкіру, але й допомагає оздоровити її зсередини. Це чудове джерело природних антиоксидантів, які містяться в какао-бобах. Це ті самі види, які містяться в чорному шоколаді. Вони мають багато переваг, таких як покращення здоров’я серця та когнітивних функцій. Насичені жири особливо корисні для лікування сухої шкіри, оскільки вони легко всмоктуються і залишаються на шкірі годинами.
Натуральні зволожуючі продукти також, як правило, викликають набагато менше подразнення у людей з чутливою шкірою, одночасно утримуючи вологу, оскільки в них відсутні добавки, ароматизатори, барвники та барвники, що використовуються у більшості комерційних продуктів. Щоб використовувати їх на шкірі для лікування або запобігання сухості та лущення, спробуйте змішати їх з іншими корисними продуктами, такими як ефірні олії або олії аргану, рицини або жожоба.
Якщо ви віддаєте перевагу більш текучій структурі кокосового масла та його тропічному запаху, ви також можете змішати чисте какао-масло та кокосове масло. Якщо у вас особливо чутлива суха шкіра (наприклад, екзема), завжди використовуйте чисте какао-масло і спочатку зробіть пластир, щоб переконатися, що ви не чутливі або розвиваєте негативні реакції.
Якщо ваше какао-масло дуже тверде, оскільки воно зберігається в прохолодному місці у вашому домі, поєднайте його з трохи гарячої води, щоб воно розтопилося. Ви можете закип’ятити на плиті трохи води, а потім додати її до жмені какао-масла, щоб зробити його більш смачним. Деякі люди вважають, що масло чорного какао є найм'якшим і найкращим чином поширюється на шкірі, не вимагаючи сильного нагрівання, але комерційне дезодороване какао-масло є більш крихким і твердим.
2. Загоює потріскані губи
Одним з найпопулярніших способів використання масла какао є на губах, особливо за допомогою домашнього бальзаму для губ. Його можна використовувати з ефірними оліями, такими як грейпфрутове, ванільне, апельсинове або м'ятне масло, щоб створити ароматні долоні губ, які зволожують навіть чутливу шкіру.
Какао-масло є пом’якшувальним засобом, що означає захисний шар вологи на губах, що корисно для блокування впливу дуже низьких температур, пошкодження сонця або тепла в приміщенні, що може пересушити губи. (2)
3. Бореться з ознаками старіння
Какао-масло містить сполуки, які називаються поліфенолами маси какао, які, як показали деякі дослідження, можуть допомогти зменшити ознаки старіння та заспокоїти чутливу шкіру, яка страждає на дерматит або висип. Поліфеноли - це тип антиоксидантів, який корисний для здоров’я як внутрішньо, як при споживанні, так і при місцевому нанесенні на шкіру. Поліфеноли в какао борються з різними хронічними захворюваннями, дегенерацією шкіри, чутливістю і навіть мутацією клітин. (3)
Дослідження показують, що ці поліфеноли мають кілька сприятливих ефектів на здоров’я шкіри, включаючи поліпшення еластичності та тонусу шкіри, краще утримання/вироблення колагену та кращу гідратацію. При порівнянні какао-масла з комерційно доступними продуктами обидва показали позитивні результати, але лише какао-масло не містить потенційно шкідливих або подразнюючих інгредієнтів.
4. Заспокоює опіки, висипання та інфекції
Втирайте невелику кількість чистого какао-масла в опік шкіри, щоб знову заспокоїти шкіру. Просто переконайтеся, що він чистий і не містить спирту, ароматів/ароматів або будь-яких інших добавок, які можуть зробити шкіру ще більш запаленою та чутливою.
Насправді він досить щадний, щоб використовувати його як природний засіб для лікування екземи або дерматиту. Це також чудовий природний засіб. Гель алое вера або ефірна олія чайного дерева - два чудові добавки для використання на опіках або чутливій шкірі.
5. Допомагає лікувати виразки у роті
Якщо всередині рота схильні до хворобливих виразків або на губах з’являються періодичні пухирі, використовуйте трохи какао-масла, щоб підтримувати їх зволоження. (4)
6. Робить чудовий крем для гоління
Ви можете використовувати какао-масло у ванній, щоб поголити шкіру, зволожуючи її. Він легко тане в теплій воді і не засмічує стік. Перед голінням використовуйте невелику жменю, щоб запобігти появі пошкоджень і залишити шкіру, яка просто поголена, зручна і гладка на дотик. Після душу це ще одна чудова можливість використовувати його на шкірі, оскільки тепло відкриває пори і дозволяє продуктам краще вбиратися.
7. Допомагає поліпшити здоров’я серця
У той час як насичені жири раніше ненавидили і звинувачували їх у внеску в проблеми із серцем, тепер дослідники знають, що насичені жири рослинного походження насправді корисні для зменшення ризику серцево-судинних захворювань. Показано, що поліфенольні компоненти какао-масла допомагають знизити маркери запалення, пов’язані з атеросклерозом (зміцненням артерій), саме тому какао зараз вважається протизапальною їжею. (5) Какао також сприяє метаболізму ліпідів (жиру) і пов’язане зі зниженим ризиком судинних подій, таких як серцевий напад.
Однак важливо зазначити, що, хоча масло какао містить деяку кількість поліфенолів та інших антиоксидантів, воно не забезпечує стільки, скільки сушений какао-порошок. Вершкове масло та какао-порошок виготовляються при вторинній обробці, залишаючи за собою какао-порошок, який у поліфенолах є вищим, ніж масло какао або тверді речовини жиру. Щоб отримати найбільшу користь від какао-продуктів, скористайтеся темним матеріалом і переконайтеся, що в ньому високий відсоток (дослідження показують, що ви можете отримати найбільший вміст фенолу в какао, використовуючи темний шоколад/темний шоколад для випічки) їсти). (6)
8. Підвищує імунітет
Багато досліджень показали, що рослинні поліфеноли надають антиоксидантну силу в імунній системі для боротьби із запаленнями, пошкодженнями ДНК та мутаціями клітин, які є причиною таких захворювань, як серцево-судинні захворювання, рак та аутоімунні захворювання. (7) Використання какао-масла як альтернативи рафінованим рослинним оліям може зменшити запалення в цілому, а також допомогти в гормональному балансі та здоров’ї мозку - і все це одночасно діє як підсилювач імунної системи.
Чи може какао-масло допомогти при розтяжках (розтяжках)?
В Інтернеті одним з найпопулярніших видів використання какао-масла є профілактика або лікування розтяжок, особливо під час вагітності. Цей метод насправді працює? Загалом, результати дослідження неоднозначні щодо їх ефективності щодо розтяжок.
Багато людей повідомляють про покращення видимих розтяжок після використання, але деякі дослідження показали, що жінки не мають значно більших поліпшень при використанні лосьйонів, що містять масло какао, порівняно з процедурами плацебо. (8) Немає шкоди, якщо спробувати уникнути та запобігти появі розтяжок, особливо якщо у вас зазвичай суха шкіра. Але це, здається, не змушує розтяжки зникнути, які вже утворилися.
Виробництво какао-масла
Какао-боби - це насіння рослини Theobroma cacao L., представника сімейства рослин Sterculiaceae. «Одне з найважливіших і широко використовуваних функціональних продуктів харчування в історії людства» виготовляється з цих зерен: шоколад. Какао-боби вирощували більше 3000 років і цінували їх древні популяції, включаючи культури майя та ацтеків. (9)
Для виготовлення какао-масла какао-боби спочатку ферментують, а потім обсмажують. На даний момент какао-масло (яке насправді не є маслом з будь-якого молока) можна відокремити від решти зерен, залишаючи тверді речовини позаду, які можна використовувати для інших цілей, таких як виготовлення какао-порошку. Для виготовлення шоколаду какао-масло далі пресують, щоб випустити «шоколадний лікер», який містить більшу частину смаку та запаху шоколаду. Багато брендів дезодорують і знебарвлюють какао-масло так, що продукт має жовто-бежевий колір і пахне досить нейтрально, не так сильно, як какао-маса або шоколад.
Какао-масло має дві основні сфери застосування у всьому світі: воно є активним інгредієнтом багатьох засобів по догляду за шкірою, а також використовується для виготовлення шоколаду. Шоколадна промисловість відповідає за більшу частину споживання какао-масла у світі, що не дивно, враховуючи популярність шоколаду! Інше менш поширене використання - це добавка до їжі або добавки, оскільки вона допомагає стабілізувати текстуру продуктів.
Оскільки він залишається твердим при кімнатній температурі, але плавиться при більш високих температурах, наприклад, в організмі людини, фармацевтична промисловість використовує його як основу для ліків. Какао-масло має температуру плавлення близько 35 градусів за Цельсієм, тобто воно стає рідким після прийому всередину або іноді при втиранні в шкіру - саме тому воно має такий привабливий відчуття у роті, коли його додають в шоколад або використовують у лосьйони.
Однією з найбільших переваг какао-масла є те, що воно є дуже «стабільним» жиром, тобто воно не зіпсується і не прогіркне при нагріванні. На відміну від більш чутливих джерел жиру, таких як багаті поліненасиченими жирами (наприклад, рослинні олії) або мононенасиченими жирами (наприклад, оливкова олія), насичені жири зберігають свої поживні речовини та хімічний склад навіть під час виробництва та використання у кулінарії.
Це допомагає зберегти багато переваг какао-масла, таких як його антиоксиданти. Не варто використовувати олії, будь то в кулінарії або безпосередньо на шкірі, яка прогіркла, оскільки це руйнує багато їх властивостей і фактично дозволяє посилити запалення.
Яке масло какао купити і як приготувати з ним.
Чисте какао-масло дає вам найбільше переваг, але його важче знайти і дорожче, ніж змішані продукти, які змішують какао-масло з іншими наповнювачами або оліями. Сьогодні він став досить дорогим, тому багато виробників продуктів харчування замінюють його більш дешевими оліями. У цьому випадку використовуються рафінована рослинна олія (соєва, ріпакова або пальмова олія), а іноді кокосова олія та масло ши. Як ти розрізняєш різницю? Прочитайте етикетки інгредієнтів і подивіться на колір: Чисте какао-масло, як правило, світлішого кольору, ніж комерційне какао-масло, яке, як правило, є більш насиченим жовтим.
Оскільки він настільки стабільний, вважається, що він триватиме більше двох років. Багато людей зберігають одну і ту ж банку з какао-маслом від двох до п’яти років, оскільки насичені жири стійкі до згіркнення та псування. Купуючи різновиди какао-масла, уникайте продуктів, які продаються у вигляді білих шовковистих лосьйонів і поставляються у пляшках з насосом або віджиманням. У таких продуктах може бути трохи какао-масла, але вони далеко не чисті і, ймовірно, містять багато інших добавок.
Ви можете зробити власні прості у використанні палички з какао-масла в домашніх умовах, що забезпечить вам максимальну користь та нанесення на шкіру найменшої кількості шкідливих матеріалів. Купуйте масло какао в Інтернеті або в аптеці. Органічне какао-масло Lebepur суворо контролюється та гарантує відсутність домішок. Ви можете легко замовити їх у нашому інтернет-магазині.
Якщо ви готуєте з какао-маслом, спробуйте приготувати власний домашній шоколад, поєднавши його з цукром з кокосового цвіту, кленовим сиропом або сирим медом та какао-порошком. Ви також можете розтопити їх у сирому шоколадному сиропі або приготувати шоколадне варення або пудинг. Десерти можуть бути найпопулярнішим використанням, але сире какао-масло також є чудовою заміною вершкового масла або молока і може використовуватися різними способами, як і кокосова олія.
Заключні думки
Какао-масло - джерело жиру для виготовлення шоколаду.
Він ідеально підходить для природного загоєння сухої, чутливої шкіри.
Справжнє какао-масло цілком їстівне, а також дуже часто використовується в лосьйонах для шкіри, блисках для губ, паличках та інших косметичних мазях.
Це здоровий жир.